BEZ MUKE I PROBLEMA: Đoković pregazio Dolgopolova na startu Mastersa u Rimu!

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine u prvom kolu Mastersa u Rimu 2-0, 6:1, 6:3 za manje od sat vremena igre.

Srbin je u Rim stigao kao 18. teniser sveta, što je najslabiji plasman još od oktobra 2006. godine i u prvom kolu mu je došao igrač koji se proteklih meseci nije briljirao.

To je Dolgopolov pokazao i u prvom kolu Rima, s tim što mu Đoković nije ni pružio mnogo prilika da se razigra. Već od početka meča, Srbin je odlično servirao i servisima diktirao tempo poena.

Meč je otvorio brejkom na servis Ukrajinca, za tri minuta osvojio osam poena u prva dva gema i već tada uspostavio kontrolu igre. Đoković je u četvrtom gemu potvrdio brejk za 3:1, a onda pritisnuo Dolgopolova koji je još jedom popustio i izgubio svoj servis.

Srpski igrač je rutinski rešio prvi set u svoju korist i trećim brejkom za 6:1, a u njemu je ukupno izgubio samo deset poena.

Drugi set je bio nešto bolji za Ukrajinca koji je u trećem gemu drugog seta uspeo čak i da zapreti brejk lopticom za 2:1. U tim trenucima je servis Đokovića funkcionisao vrhunski, pa bi svaka greška ili dobar potez rivala bio anuliran as udarcem ili servis vinerom.

‘Kik’ iz drugog servisa i loptica u polju Dolgopolova posle udarca Ukrajinca za 2:1 u korist Đokovića tada je i definitivno potvrdila da će srpski igrač proći dalje.

Dolgopolov je posle trećeg gema pao u igri, Đoković je taj pad iskoristio za 3:1 i do kraja odličnim servisom održavao prednost za odlazak u drugo kolo.

Srpski igrač će u drugom kolu Rima igrati proitv boljeg iz duela kvalifikanata, Nikolosa Bazilašvilija iz Gruzije ili Filipa Baldija iz Italije.

Ukoliko Đoković ne odbrani finale, izgubiće 600 bodova i lako bi mogao da ostane bez statusa nosioca na Rolan Garosu koji počinje 27. maja.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači.

B92

 

Be the first to comment on "BEZ MUKE I PROBLEMA: Đoković pregazio Dolgopolova na startu Mastersa u Rimu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*