SRPSKO FUDBALSKO BLATO: Radnički žestoko oštećen, sudije pogurale Spartak ka Evropi!

Kabel ponovo odigrao sumnjiv meč

Fudbaleri Spartaka savladali su Radnički iz Niša 2:0 (0:0) i kolo pre kraja šampionata gotovo izvesno obezbedili učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Golove za subotičkog superligaša postigao je napadač Nemanja Nikolić, oba iz jedanaesterca, u 65. i 79. minutu.

Međutim, utakmica koja je bila kontroverzna i pre početka, nije mogla da prođe bez problema – želju oba kluba da pravdu deli naš najbolji sudija Milorad Mažić uništila je UEFA jer mora da se odmara za finale Lige šampiona.

Težak zadatak poveren je Srđanu Obradoviću i njegovoj ekipi, a on je, prema informacijama koje stižu iz Subotice, podlegao pritisku.

Podsetimo, televizija „Arena sport“ nije prenosila ovaj susret što je Subotičanima bilo sumnjivo, pa su istakli da će obezbediti 15 kamera i tražili Mažića, što je Radnički prihvatio. Međutim, morali su da igraju u postojećim uslovima i prvo poluvreme je bilo koliko-toliko bez incidenata.

Ipak, početkom drugog Obradović je dao crveni karton napadaču Nišlija Milanu Pavkovu, navodno zbog psovki koje mu je uputio. Pavkov je prvo dobio žuti, a onda je i isključen nekoliko trenutaka kasnije.

Očekivano, od tog trenutka je domaći sastav zaigrao bolje, golman Radničkog Živković je odbranio nekoliko dobrih prilika, ali nije mogao i penal Nemanje Nikolića.

Igrao se 64. minut, a posle centaršuta sa leve strane, u duelu su se našli Čečarić (Spartak) i Stanković (Radnički). Fudbaler domaćina pao je preko rivala, utisak je da duel nije bio snažan, a sudija pokazao na belu tačku.

Nikolić je bio siguran izvođač, da bi u 77. minutu dobio priliku da potpuno dotuče uzdrmanog rivala. Drugi penal je dosuđen, sada navodno zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, pa spasa za goste nije bilo, ali je izvesno da će se žaliti posle ovakvog epiloga.

Ovim trijumfom Spartak je otišao na tri boda prednosti u odnosu na Radnički i uz bolju gol razliku (plus šest) ima priliku da naredne nedelje protiv Partizana i ozvaniči odlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope, na koje čeka od 2010. godine.

Nešto ranije u plej-ofu pobede su ostvarili Crvena zvezda protiv Vojvodine, Napredak protiv Čukaričkog, kao i Voždovac protiv Partizana.

B92

Be the first to comment on "SRPSKO FUDBALSKO BLATO: Radnički žestoko oštećen, sudije pogurale Spartak ka Evropi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*