BORIO SE DO SAMOG KRAJA: Lajović posle velike borbe eliminisan sa Mastersa u Madridu!

Srpski teniser Dušan Lajović zaustavljen je u četvrtfinalu Mastersa u Madridu, svom najboljem turniru u karijeri.

Lajović nije uspeo da u dva dana nadigra dvojicu Top 10 igrača, bolji od njega bio je Južnoafrikanac Kevin Anderson posle maratona u tri seta sa 7:6 (3), 3:6, 6:3.

Anderson će u polufinalu igrati sa pobednikom duela između prvog favorita Rafaela Nadala i Dominika Tima.

Lajović je sve vreme dostojno parirao osmom teniseru sveta, u prvom setu je nakon izgubljenog seta pokazao da nije slučajno stigao do ove runde, odmah je vratio brejk i izborio taj-brejk, ali nije uspeo da odgovori na servis svog rivala.

Srbin je nakon toga pokazao i mentalnu snagu jer je uprkos izgubljenom setu podigao nivo svoje igre, sjajnim riternom konačno oduzeo Andersonu kontrolu koju je imao uz pomoć servisa, te izuzetno zrelim potezima poravnao u setovima.

Parirao je Lajović još neko vreme Andersonu, koji sredinom trećeg seta uspeva da prelomi meč pre svega na iskustvo, koristi prvi pad u igri Srbina za brejk, a onda odoleva njegovom agresivnom odgovoru i na 3:1 sprečava Ducija da opet uzvrati „ribrejkom“, nakon čega rutinski privodi meč kraju.

Anderson je ostvario najveći uspeh u karijeri na Masters turnirima, posle 11 neuspešnih pokušaja konačno je stigao do polufinala.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači.

B92

Be the first to comment on "BORIO SE DO SAMOG KRAJA: Lajović posle velike borbe eliminisan sa Mastersa u Madridu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*