DUCI JE KRALj MADRIDA: Neverovatni Lajović posle velikog preokreta srušio Del Potra!

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Argentinca Huan Martina del Potra u trećem kolu Mastersa u Madridu 3:6, 6:4, 7:6.

Igra Dušana Lajovića u trećem kolu Madrida može da se opiše samo jednom rečju – spektakularna. A isti takav je bio i preokret psole 0-1 u setovima.

Srpski igrač je pokazao definitivno najbolji tenis u karijeri protiv „Diva iz Tandila“, protiv koga je imao krizu samo u drugom delu prvog seta.

Del Potro i Lajović su igrali izjednačeno do 3:3 u prvom delu igre. Lajović je tada imao pad koji je Argentinac iskoristio i sa dva brejka osvojio prvi set.

Drugi set je Srbin odigrao perfektno. Počeo je da napada bekhend Argentinca i izbacio ga je iz zone komfora i moćnog forhenda. Delpo je počeo da greši više nego u prvom setu u kome su greške mogle da mu se pobroje na prstima jedne ruke.

Sjajan ritern, pa još bolji bekhend po paraleli držali su lajovića u sedmom gemu na servisu Del Potra do 30:30. Usledio je ‘doktorski’ namešten poen za 40:30 uz malo sreće i promašaj Del Potra.

Međutim, tek je fantastično čitanje Del Potrovog drugog servisa Srbinu donelo zlata vredan brejk i vođstvo 4:3. Lajović se izvukao ka spoljnoj strani terena da bi ritern ‘raspalio’ iz forhenda i osigurao brejk.

Uzeo je drugi set i u treći ušao idealno – brejkom. Međutim, malo opuštanje i Del Potro vraća brejk za 1:1 u trećem setu. Nakon toga su serveri bili sigurni i možda najpošteniji ishod je bio da odigraju taj brejk.

U njemu je krenulo loše po srpskog igrača. Del Potro je dobrim servisima diktirao tempo, Lajović je grešio i Argentinac je vrlo brzo poveo 4:0.

Usledila je potpuna reanimacija Lajovića koji osvaja narednih pet poena uzastopno, a servisa u maniru vrhunskog asa i do prve meč lopte na 6:5.

Nije je iskoristio Lajović, ali je već u narednih nekoliko poena dočekao popuštanje Del Potra i poen za 8:6 i najveću pobedu u karijeri. Lajović će u četvrtfinalu turnira u Madridu igrati protiv Kevina Andersona i od ponedeljka će biti oko 65. mesta na ATP listi.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači.

B92

 

Be the first to comment on "DUCI JE KRALj MADRIDA: Neverovatni Lajović posle velikog preokreta srušio Del Potra!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*