CRNO-BELI SE MUČILI, PA PREGAZILI DINAMIK: Partizan tek u poslednjoj četvrtini slomio otpor Dorćolaca!

Ekipa Partizana savladala Dinamik u Pioniru u meču osmog kola Košarkaške lige Srbije – 87:71 (27:17, 17:22, 18:22, 25:10).

Crno-beli su trijumfalno odgovorili na veoma lošu partiju i poraz od FMP u Železniku u prošlom kolu, a sada imaju učinak od sedam slavlja i jednog neuspeha. Dinamik je treći sa skorom 4-4.

Gosti sa Dorćola pružili su veoma solidan otpor iako konačni rezultat to ne sugeriše, ali ih je poraza koštala veoma loša igra u poslednjoj četvrtini u koju su ušli sa samo poenom zaostatka.

Domaćin je daleko bolje otvorio susret, iskoristivši mučenje rivala pri šutu, da bi već posle uvodnih deset minuta igre stekao dvocifrenu prednost. Ni veći deo druge deonice nije nam doneo promenu stanja na terenu, ali je Andreja Stevanović sa dve uzastopne trojke krunisao nalet i bolju igru svog tima, za najavu daleko uzbudljivijeg drugog dela susreta.

Upravo to se i dogodilo po povratku iz svlačionica, jer su igrači Dinamika, osokoljeni prethodnom serijom, nastavili da igraju izuzetno brzo uz isti takav protok lopte, pa su uspeli da stignu i do preokreta, odnosno prve prednosti na meču.

Međutim, iako su imali samo četiri izgubljene lopte na kraju treće deonice, boljeg rezultata i osetnije prednosti koštala ih je veoma loša igra u odbrani, što je Partizan gotovo uvek koristio da lagano poentira, često imajući i otvorene šuteve za tri poena.

Delovalo je da ćemo i u odlučujućem peridou gledati veliku borbu, ali se igra tima sa Dorćola u potpunosti raspala, a ekipa Nenada Čanka nastavila je surovo da kažnjava svaki propust i da koristi svaku šansu da i definitivno prelomi susret.

Pokušao je Nikolić nešto da promeni tajm-autima, ali su njegovi igrači promašili čak 12 slobodnih bacanja, naspram svega tri domaćeg sastava, dok je možda i bolje istaći da su samo u poslednjoj četvrtini izgubili osam lopti, duplo više nego u pola časa košarke.

U redovima pobednika ponovo je najraspoloženiji bio Najdžel Vilijams-Gos sa 19 poena, osam asistencija i četitri uhvaćene lopte, a odličan je bio i Kvami Von sa 15 i dva skoka više.

Mihajlo Andrić ubacio je 11 poena, a Bondža Si i Vanja Marinković po deset.

Dinamik je predvodio Aleksandar Todorović ubacivši 18 poena i šest skokova za 15 minuta u igri, ali je samo još Nemanja Krstić imao dvocifren učinak sa 11. Andreja Stevanović i Dušan Beslać upisali su po osam.

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI SE MUČILI, PA PREGAZILI DINAMIK: Partizan tek u poslednjoj četvrtini slomio otpor Dorćolaca!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*