PRŠTALO JE NA SVE STRANE: Remi Barselone i Reala u burnom El Klasiku!

Fudbaleri Barselone i Real Madrida odigrali su nerešeno 2:2 u El Klasiku’ koji je obeležio 36. kolo španske La Lige.

Derbi na Kamp Nou je bio veoma buran i obilovao je nesportskim potezima, sjajnim minijaturama fudbalera i pre svega brojnim skandaloznim sudijskim greškama, Katalonci su uspeli da ostanu neporaženi iako su čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem manje.

Najveća utakmica španskog fudbala nije imala rezultatski značaj, ali kao i uvek oba tima su žestoko želela da stignu do pobede. Prštalo je od samog starta, da bi u 10. minutu Luis Suares doneo prednost domaćinu. Urugvajac je krunisao izuzetnu akciju i centaršut Serđija Roberta, najavivši uzbudljivo veče u Barseloni.

Real samo pet minuta kasnije poravnava rezultat. Buskets je ispao na sredini, u nastavku akcije Kros je centrirao do Benzeme, ovaj glavom do Ronalda koji iz peterca pogađa izjednačenje.

Od tog trenutka Madriđani preuzimaju konce igre. Do kraja prvih 45 minuta Real je imao nekoliko sjajnih šansi, ali se nad omor otišlo rezultatom 1:1, a Barselona je u poslednjim sekundama prvog dela igre ostala s desetoricom igrača na terenu, pošto je Serdji Roberto u jednom duelu pesnicom u glavu udario Marsela.

Glavni arbitar Alehandro Ernandes je u međuvremenu propustio da isključi Gareta Bejla koji je oštro startovao na Samjuelu Umtitiju.

Bilo je jasno da nas čeka pakleno drugo poluvreme. Iako brojčano slabiji fudbaleri Barselone posle samo šest minuta igre u nastavku stižu do nove prednosti. Odradili su Katalonci sjajan kontra napad koji je krunisao Leo Mesi.

Njemu je asistirao Suares koji je prethodno napravio faul, što je Ernandes takođe propustio da sankcioniše, kao i nešto kasnije kada je Đordi Alba napravio očigledan penal nad Marselom.

Iako je Barselona imala blagu terensku inicijativu posle drugog gola, Madridjani se nisu predavali, pa su posle sjajnog udarca Bejla u 72. minutu sa ivice šesnaesterca došli do izjednačenja i tako postavili konačan rezultat.

Be the first to comment on "PRŠTALO JE NA SVE STRANE: Remi Barselone i Reala u burnom El Klasiku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*