PREMIJER LIGA: Čelsi pobedio Liverpul i ostao u trci za LŠ, petarda Arsenala na Vengerovom oproštaju od Emirejtsa!

Fudbaleri Čelsija pobedili su Liverpul u meču 37. kola Premijer lige sa 1:0, a Arsenal je na oproštaju Arsena Vengera od Emirejtsa ‘pregazio’ Barnli sa 5:0.

U prvih pola sata meča Čelsija i Liverpula je bilo nekoliko uzbuđenja na Stamford Bridžu.

Liverpul je mogao do vođstva posle dva uzastopna šuta Sadija Manea, ali je vezisti „Redsa“ Tibo Kurtoa dva puta branio.

Bakajoko se našao na pravom mestu u 31. minutu kada je centaršut sa desnog boka glavom preusmerio ka mreži Liverpula, ali je priseban bio Karijus.

Čelsi je tada „namirisao krv“ i već u narednom napadu u 32. minutu napao po istoj strani. Bakajoko je poslao sjajnu dugu loptu sa sredine do desnog krila na kom je bio Mozes.

Mozes fintira i ubacuje loptu na peterac gde se iza Virdžila Van Dajka, a ispred Dejana Lovrena našao Olivije Žiru koji je glavom prebacio Karijusa i doneo vođstvo Čelsiju.

„Plavci“ su još žešće napali, ali u narednim minutima nisu iskoristili nalet i na poluvreme su otišli sa golom prednosti.

Očekivao se odgovor Klopove napadačke mašinerije, ali je spreman u drugom poluvremenu izašao i odbrambemni bedem Čelsija. Ridiger i Aspilikueta su uštopovali sve pokušaje Firmina i Salaha, a napad Liverpula je delovao gotovo nemoćno.

Ridiger je posle kornera mogao da postigne i gol, ali je bio dva metra u ofsajdu i sudije su njegov pogodak poništile.

Markos Alonso je u 79. minutu fantastičnim udarcem mogao da postane novi Van Basten, ali njegov volej ide malo pored gola Karijusa. Iako je Liverpul više napadao, bolje šanse je stvarao londonski tim i na kraju zasluženo slavio.

„Redsi“ ostaju na trećem mestu sa 72 boda, a Čelsi na petom sa 69.

Arsenal je u svom meču 37. kola na Emirejtsu „iskalio sav bes“ posle ispadanja u polufinalu Lige Evrope od Atletiko Madrida.

Pre meča je za legendarnog menadžera „Tobdžija“ Arsena Vengera organizovan špalir koji su činili igrači oba tima i ceo stadion ga je pozdravio aplauzima.

Već u 14. minutu Obamejang podmeće nogu posle udarca Lakazeta i sa dva metra pogađa za 1:0, Lakazet u nadoknadi prvog poluvremena natrčava na Beljerinovu loptu i pogađa za 2:0, a Kolašinac ‘tuče’ po zemlji u 54. za 3:0.

Sve ono što na istom stadionu nije ulazilo protiv Atletika, vratilo se u rezultatski nevažnom meču protiv Barnlija.

Upisao se na semafor i Aleks Ivobi u 64. minutu posle dodavanja Obamejanga, a onda je Obamejang u 75. postavio konačnih 5:0. Arsenal posle trijumfa ima 60 bodova i nalazi se na šestom mestu, a Barnli je sedmi sa 54.

B92

Be the first to comment on "PREMIJER LIGA: Čelsi pobedio Liverpul i ostao u trci za LŠ, petarda Arsenala na Vengerovom oproštaju od Emirejtsa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*