SKANDAL: Zvezdi zabranjeno da gostuje u Gračanici!

Fudbalski savez Kosova zabranio je fudbalskom klubu Crvena zvezda gostovanje u Gračanici, preneo je danas radio Gračanica.

Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene Zvezde trebala je da se odigra u sredu 9. maja, a novac od prodatih karata trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici u Gračanici za odeljenja pedijatrije.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je to „velika sramota Prištine i onih koji ne daju da se odigra humanitarna utakmica za porodilište“.

– Koji ne daju da se igra prijateljski revijalni meč ne reprezrentacije, nego Crvene zvezede koja godinama pomaže porodilišta na Kosmetu. Svi smo u Srbiji složni u osudi toga, ovo ne može da prođe bez reakcije međunarodne zajednice – rekao je Đurić za RTS.

Generalni sekretar fudbalskog saveza tzv. Kosova Fadilj Vokri smatra da bi ta utakmica uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, kao i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je za RTV Gračanica da ne razume ovakav potez predsednika FSK.

– Niko nije očekivao ovakav odgovor od Fudbalskog saveza Kosova i samog Fadilja Vokrija, s obzirom da je i sam sportista, odnosno fudbaler. Jedna humanitarna, revijalna utakmica koja bi pomogla našem porodilištu u Gračanici je odbijena, naš zahtev je odbijen, a razlog odbijanja nije opravdan i nikakve dokaze nismo dobili, koji bi potvrdili da su razlozi odbijanja rasistički ili politički povici koji nisu u skladu sa sportskim događajem – rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, opština je tražila dokaz zbog koga bi zabrana bila opravdana, ali nije ga dobila. Kako je ocenio, to nije dobra poruka, a fanovi Crvene Zvezde su sa razlogom razočarani.

– Danima vlada euforija zbog dolaska fudbalera Crvene Zvezde, i sada su svi fanovi ovog kluba razočarani. Razlog odbijanja našeg zahteva je neopravdan. Organizacioni odbor je u subotu pregledao sve slike i snimak prošlogodišnjeg gostovanja Crvene Zvezde i ni u jednoj sekundi nije bilo rasističkih ili političkih povika – rekao je Popović.

Tanjug

Be the first to comment on "SKANDAL: Zvezdi zabranjeno da gostuje u Gračanici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*