LE: Atletiko odoleo za treće finale u ovoj deceniji

Minimalnim trijumfom u revanšu protiv Arsenala Atletiko Madrid se plasirao u finale Lige Evrope. Junak pobede bio je Dijego Kosta.

Jedini pogodak postigao je Dijego Kosta u nadoknadi prvog poluvremena. Ovim trijumfom Jorgandžije su ušle u treće finale Lige Evrope u poslednjih 10 godina, a slavili su u oba prethodna navrata 2010. protiv Fulama i 2012. protiv Atletik Bilbaoa.

Tok meča

Nije bilo mnogo uzbuđenja u uvodnim minutama utakmice na „Vanda Metropolitano“ stadionu. U 6. minutu Dijego Kosta je mogao mnogo bolje da reaguje u dobroj situaciji.

Dva minuta kasnije defanzivac Arsenala Loran Košelni je povredio koleno i uz bolnu grimasu napustio je teren. Pitanje je koliko je povreda ozbilja i da li će 32-godišnji Francuz biti spreman za Svetsko prvenstvo. Umesto jega na teren je ušao Kalum Čembers.

Posle mirnog perioda „jorgandžije“ su u 25. minutu imale napad „4 na 4“, ali su se gosti iz Londona odbranili.

Prvu veliku priliku Atletiko je imao preko Grizmana u 38. minutu kada je njegov šut prozujao tik pored desne stative. Arsenal je u par navrata zapretio preko kontranapada, ali mu je upravo kontranapad došao glave. U nadoknadi prvog poluvremena domaći su povukli sjajnu kontru, lopta je došla do Grizmana, koji je uputio preciznu loptu ka Dijegu Kosti.

Reprezentativac Španije se sjajno zagradio pored Beljerina i došao u situaciju koju po običaju pretvara u gol i to nije propustio ni ovog puta. Mirno je zakucao pod prečku gola Ospine i doveo Jorgandžije do vođstva na poluvremenu.

Ovaj rezultat ostavio je dosta prostora Jorgandžijama, a Grizman i Kosta su imali dve odlične prilike. Međutim i gosti su imali lepe šanse, koje je kreirao Mesut Ozil, ali odlično su intervenisali defanzivci Atletika.

U drugom revanšu polufinalna između Salcburga i Marseja, domaći tim je poveo 2:0 golovima Haidare i autogolom Bune Sara, čime je anulirao prednost Francuza iz prvog meča i izborio produžetak.

SPORT KLUB

Be the first to comment on "LE: Atletiko odoleo za treće finale u ovoj deceniji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*