VUČICA STALA NADOMAK ČUDA: Roma slavila u revanšu, ali Liverpul ide na megdan Realu!

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige šampiona u kojem će 26. maja u Kijevu igrati protiv Real Madrida.

„Redsi“ su poraženi od Rome 4:2 na Olimpiku, pa su prošli dalje zahvaljujući impresivnoj pobedi od 5:2 na Enfildu u prvom meču.

Liverpul je dva puta vodio u Rimu, pa je sve vreme imao pod kontrolom rezultat koji ga je vodio u Kijev.

Gosti su poveli već u devetom minutu golom Sadija Manea nakon kontranapada, ali Roma poravnava u 15, uz dosta sreće autogolom Džejmsa Milnera.

Svega deset minuta kasnije Liverpul je opet poveo. Nakon kornera sa leve strane, Edin Džeko je loše reagovao i bukvalno servirao loptu Žoržinju Vajnaldumu.

Roma u drugom poluvremenu nije delovala previše motivisano da opet krene u napad, ali Džeko vraća živost svom timu pogotkom za novo izjednačenje u 52. minutu.

Usledio je žestok pritisak domaćeg tima, desetak minuta su opsedali kazneni prostor Liverpula, ali su gosti odoleli.

Tek pet minuta pre kraja utakmice Rađa Naingolan lepim udarcem sa distance donosi preokret, a potom i u nadoknadi vremena pogađa iz penala za utešnu pobedu „Vučici“ za dostojan oproštaj od LŠ.

Međutim, pitanje je kakav bi tok imao meč da slovenačke sudije na čelu sa Damirom Skominom nisu oštetile „Vučicu“ za čak dva penala.

Prvo su pri vođstvu Liverpula 2:1 Slovenci svirali nepostojeću ofsajda poziciju Džeka, koga je u nastavku akcije Karijus oborio u svom kaznenom prostoru. Bio je to čist penal, a verovatno i crveni karton za golmana gostiju.

Još veću grešku Slovenci su napravili u 63. minutu, kada je bek Liverpula Aleksander-Arnold rukom izblokirao šut Stefana el Šaravija u situaciji u kojoj je lopta išla pravo ka golu.

U svakom slučaju, Liverpul više nego zasluženo odlazi u svoje osmo finale KEŠ/LŠ. Od prethodnih sedam su dobili pet.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači

B92

Be the first to comment on "VUČICA STALA NADOMAK ČUDA: Roma slavila u revanšu, ali Liverpul ide na megdan Realu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*