ČOVIĆ JOŠ JEDNOM OŠTRO OPLEO PO BOKANU: Dok sam ja stvarao reprezentativce, ti si bio „magacioner“ i „piljar“!

covic-nebojsa-kk-crvena-zvezda

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da mu smeta jer se finale ABA lige rešavalo na „aerodromima, javnim kućama, svlačionicama i kafanama“.

On se u ime kluba oglasio povodom obraćanja prvog čoveka KK Budućnost Dragana Bokana koji je u ponedeljak rekao da Čovića poraz toliko boli da ga ne može preboleti.

Bokan je tom prilikom rekao i da rezultat 5-1 tokom sezone u korist podgoričke ekipe govori dovoljno o tome ko je bio bolji, te da se više neće raspravljati.

„Verujem da se i javnost u regionu, za čiju se košarku tako ‘brine’ ovaj neuki čovek sa meteorskim usponom u lokalnoj hijerarhiji, lepo zabavlja, ali sam naučen tako, a i ovlašćen od strane predsedništva kluba, kao prvi čovek, ali i lično pomenut od strane DB više puta, da nekome takvog ‘renomea’ koji uz to i obmanjuje javnost – ne mogu i neću da prećutim.

Pa ako je tako DB, onda ćemo ovako:

Dok sam se ja bavio košarkom na ovaj ili onaj način, kao igrač, predsednik klubova, nacionalnog saveza i to nekada zajedničke države, koji iza sebe ima plejadu reprezentativaca, tri hale, juniorske prvake Evrolige, itd… ti si stvarao nadimke ‘magacioner’ ili ‘piljar’. Dobio si ih u svojoj sredini, nisam ih ja izmislio.

O tome ko živi za košarku ili od nje, ne bih dalje, jer ne zaslužuje(š) komentar. Verujem da su ti donedavno objašnjavali šta su ‘tri sekunde u reketu’, silazna putanja, ko igra koju poziciju, zašto neko mora van igre sa pet ličnih grešaka itd.

Zato ne znam, i nadovezao bih se na floskulu ‘da ćete se boriti za razvoj košarke u regionu’ zašto si ‘razvijajući košarku’ u regionu napravio ‘doček’ sudijama već na aerodromu, zašto ste iste ‘posetili’ i u svlačionici na poluvremenu treće utakmice, zašto ste angažovali i držite još od 2010. godine pojedince (sudije) u šaci raznim prostitutkama, i sve ono što već dobro znaš da ste radili, ali vam savest nije mirna – najpre da svi ti marifetluci ne dođu do Evrolige.

Da li kao neko ko pati od lažne ‘veličine’ ili od straha da se ne sazna još nešto, poput mesta gde se slavilo (a slavlje i dekor bili pripremljeni još pre treće utakmice) ili ko su imenom i prezimenom ljudi koji su kidisali na igrače i delegaciju Crvene zvezde, a nose ‘epitet’ uglednih građana Crne Gore, ti bi da prekineš svaku raspravu.

Žao mi je DB, ne raspravljaš se sa mnom, već si uveo u sukob dva kluba. Cena vašeg ‘uspeha’ je prevelika za košarku u regionu i to ćeš tek videti. Isuviše sam prošao u košarci da me ‘boli’ neki poraz .

Smeta mi nepravda i činjenice da se ova finalna serija rešavala po aerodromima, kafanama, sudijskim svlačionicama i javnim kućama. Shvatićeš za jedno 20 godina, ako ostaneš u košarci, jer kako reče ‘ti za nju živiš’.

Pošto bi i time da se bavite, i to radite već neko vreme, tj. kadrovišete i rušite po Beogradu ovu upravu KK Crvena zvezda mts preko raznih mešetara i ‘satelita’, i za to znamo, onda moramo i da posmatramo sve ‘pohvale’

Crvenoj zvijezdi kao velikom klubu – kao krajnje licemerne i lažne. Mi znamo da smo veliki klub, kao što znamo i da nam budžet nije mnogo veći od Vašeg, ali nemamo niti revolveraše, ekipe za pritisak sa dugim i kratkim cevima, i javne kuće gde bi prvo ‘nameštali’ a onda i namirivali pojedine sudije.

Svi stavovi koje sam ovde izneo kao predsednik KK Crvena zvezda mts su usaglašeni na predsedništvu kluba. Da sam se lično oglašavao imenom i prezimenom, i odgovarao na ove gluposti i neistine, bili bi neuporedivo gori. Od tvog košarkaškog ‘opismenjavanja’ na prvom sastanku nove ABA lige, pa nadalje.

Zato vas na kraju ispred kluba koji predstavljam, molimo da prestanete da zamajavate i zvezdašku i celokupnu košarkašku javnost u Srbiji, jer je ovde svima jasno šta se dešavalo u Podgorici. Ako nekome nije jasna razmera ove prevare, tek će biti. To je naša obaveza na prvom mestu prema milionskoj armiji zvezdinih navijača, za početak“, piše o saopštenju Nebojše Čovića.

B92

1 Comment on "ČOVIĆ JOŠ JEDNOM OŠTRO OPLEO PO BOKANU: Dok sam ja stvarao reprezentativce, ti si bio „magacioner“ i „piljar“!"

  1. OVAJ NE ČOVEK ČOVIĆ JE PRAVA SEOSKA ALAPAČA..KAKO TI STVORENJE UŽIVA U TIM NISKIM STVARIMA-DA SA SVAĐA, DA VREĐA…ON JE BRUKA ZA LJUDSKI ROD I CRVENU ZVEZDU…ČIME LI JE ZADOŽIO VUČIĆA DA GA DRŽI NA TOM MESTU ? NJEGA U KOŠARCI A ONOG TERZIĆA U FUDBALU ?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*