UMALO NOVA BRUKA CRVENO-BELIH: Zvezda trojkom Jankovića u poslednjoj sekundi pobedila žilavi Tamiš!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Tamiš sa 87:86, u petom kolu grupe A Superlige Srbije.

Morala je Crvena zvezda dobro da se oznoji za pobedu u Pančevu. Tek je u poslednjim sekundama, trojkom Jankovića, uspela da slomi otpor Tamiša i da dođe do trijumfa – 87:86 (25:20, 22:21, 24:19, 16:26).

Domaćin je imao dva poena prednosti i četiri sekunde do kraja, ali je Vitković praktično poklonio loptu Zvezdi, a Janković bio brži od sirene.

Najefikasniji kod domaćina bili su Smiljanić sa 19 i Vitković sa 16 poena, u redovima Zvezde je Feldin dao 24, a Janković po 14 poena.

Crveno-beli su trojkom Feldina sredinom treće deonice stekli veliku dvocifrenu prednost i delovalo je da je to početak kraja (64:47). Taman kada je domaćin u završnici preko Vitakovića trojkom spustio zasotatak, Ročesti je uzvratio na isti način i omogućio svom timu da sa „+11“ uđe u poslednjih 10 minuta (71:60).

Međutim, Tamiš nije imao nameru da istakne belu zastavicu tek tako. Smiljanić i Vitković su pokrenuli seriju 18:7 i došli do izjednačenja na nešto više od tri minuta pre kraja (78:78). Zvezda je pored velikih problema da bilo šta odbrane, imala muku i u napadu, a kada je Vitković ostao potpuno sam ispod koša i poentirao za vođstvo Tamiša trener Alimpijević je reagovao tajm-autom (80:82).

– Imamo samo dva minuta, hajde momci – bodrio je Alimpijević svoje izabranike.

Feldin je uspeo da iskoristi zicer, napad Tamiša je potom istekao. Ročesti je uzeo loptu, krenuo na prodor i promašio, usledio je minut odmora na drugoj strani. Hristov ostaje sam na šutu za tri, pogađa i izaziva erupciju na tribinama (85:82), 32 sekunde su ostale. Feldin je pokušao da uzvrati, promašio, Lesor je bio najviši u skoku i zakucao (85:84).

– Nemojte odmah faul, probajte prvo da ukradete loptu – bile su instrukcije Alimpijevića.

Hristov je uzeo loptu, Kešelj nije imao izbora, faulirao ga je.Nikola pogađa samo drugo. Čović se zaleteo, krenuo na prodor, odlična odbrana domaćina, sudije pokazuju grešku u koracima. Umesto da smireno reše situaciju,Vitković je bacio loptu u aut na drugi deo terena. Zvezda je dobila loptu ispod koša protivnika, Čović je pronašao Jankovića koji pogađa trojku za pobedu – 87:86.

Novosti

 

Be the first to comment on "UMALO NOVA BRUKA CRVENO-BELIH: Zvezda trojkom Jankovića u poslednjoj sekundi pobedila žilavi Tamiš!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*