BIĆE PAKLENO U REVANŠIMA: Grizman oteo Arsenalu pobedu, Marsej putuje u Austriju sa dva gola prednosti!

Arsenal i madridski Atletiko remizirali su u Londonu 1:1 (0:0), dok je Olimpik u Marseju porazio Salcburg 2:0 (1:0) u prvim mečevima polufinala Lige Evrope.

‘Tobdžije’ će i te kako imati za čime za žale, najpre jer su već od desetog minuta igrali sa igračem više, ali i jer su propustili nekolicinu odličnih prilika.

Ipak, mora se istaći i fantastična partija golmana ‘Jorgandžija’ Jana Oblaka, kao i hladnokrvnost Antoana Grizmana u 77. minutu za konačnih 1:1.

Prethodno je Aleksander Lakazet u 61. minutu napokon uspeo da probije bedem gostiju, ali je to bilo nedovoljno da se Arsen Venger pobedom oprosti od Emirejtsa u svom poslednjem evropskom meču na domaćem terenu.

S druge strane, nekadašnji prvak Evrope je u fantastičnoj atmosferi krcatog Velodroma uspeo da stigne do lepe prednosti pred revanš u Austriji.

Francuski predstavnik poveo je u 15. minutu preko Florana Tovana, da bi rezervista Klinton N’Đie, samo stotinjak sekundi pošto je ušao u igru, još jednom zatresao mrežu austrijskog šampiona.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana, a veliko finale na stadionu u Lionu 16. maja.

Arsenal je krenuo napadački i već u šestom minutu imao dve sjajne prilike da povede, oba puta posle pokušaja Aleksandera Lakazeta. Prvi udarac Francuza završio je na stativi, dok je potom, posle centaršuta sa levog krila, slovenački golman zabeležio prvu od nekoliko divnih parada.

Ipak, situacija na terenu dijametralno se promenila već u desetom minutu, koliko je Šimeu Vršaljku bilo potrebno da dobije dva žuta kartona. Prvi posle oštrog faula nad Vilširom, a zatim i jer je otvorenim đonom startovao na zglob Lakazeta.

Praktično sve do gola gledali smo napade Arsenala u talasima, odnosno grčevito branjenje ‘Jorgandžija’, koji su samo nekoliko minuta posle hrvatskog beka ostali i bez trenera Dijega Ćola Simeonea, koji nije mogao da se pomiri sa odlukom glavog arbitra Klemena Turpana.

Nije domaćin prestajao s napadima ni pošto je stigao do vođstva, uputio je preko 20 šuteva ka golu rivala, imao preko 450 uspešnih dodavanja više, praktično je igrao viktorije, ali je jedan trenutak nepažnje bio dovoljan da euforiju zameni razočaranje.

Nije uspeo Grizman da prevari Davida Ospinu na startu drugog dela igre, ali jeste kada je bilo daleko važnije, u 82. minutu. U pravi čas krenuo je na dugu loptu iz zadnje linije, iskoristio katastrofalan pokušaj intervencije kapitena Lorana Košelnog za šut ka golu Čileanca, da bi na kraju bocnuo odbitak u praznu mrežu, tačno preko nesrećnog Škodrana Mustafija koji se okliznuo.

Mogao je Arsenal ipak do prednosti pred put u Madrid, ali je Oblak onda izveo intervenciju meča u samom finišu. Pružio se koliko je dug i vrhovima prstiju skrenuo pokušaj Višira pored stative.

B92

Be the first to comment on "BIĆE PAKLENO U REVANŠIMA: Grizman oteo Arsenalu pobedu, Marsej putuje u Austriju sa dva gola prednosti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*