VELIKI KORAK KA FINALU: Real posle preokreta savladao Bajern u Minhenu!

Fudbaleri Real Madrida ostvarili su veliku prednost u polufinalu Lige šampiona, pošto su u prvom meču protiv Bajerna slavili sa 2:1 u Minhenu.

Bavarci su imali prednost na svom stadionu, bili bolji rival u 80% susreta, ali je aktuelni evropski šampion uspeo da iskoristi greške i promašene šanse rivala i stigne do velikog preokreta.

Osim nekoliko stopostotnih prilika koje nisu realizovali pre svih Frank Riberi i Tomas Miler, presudilo je veliko iskustvo ove postave ‘Kraljevskog kluba’, koja je navikla da pobeđuje i najjače ekipe, čak i kada ne igra dobro.

Zbog toga ima veliku prednost pred revanš koji je na programu sledeće nedelje, dok će, ukoliko želi da se bori za „ušati“ trofej, nemački prvak morati da postigne najmanje dva gola u Španiji.

Utakmica na ‘Alijanc areni’ počela je u brzom ritmu, ali je presečena već u petom minutu kada je povredu doživeo Arjen Roben. Holanđanin je morao svoje mesto da prepusti Tijagu Alkantari, da bi posle početne inicijative domaćina, Real preuzeo kontrolu nad utakmicom.

I baš kada je počeo da steže obruč pred golom Ulriha, Bavarci su stigli do prednosti – po desnoj strani su kombinovali Kimih i Miler. Ofanzivni vezista izbacio je saigrača koji je pobegao po desnoj strani, nasamario golmana Navasa koji je očekivao centaršut i gađao pravo u gol za 1:0.

Tada je krenula velika ofanziva Nemaca koji su propustili nekoliko vezanih velikih prilika, dok je u međuvremenu igru morao da napusti i Džerom Boateng, takođe zbog povrede butnog mišića.

Potpuno je neverovatno bilo kako Frank Riberi, Mats Humels i Tomas Miler nisu uspeli da dupliraju vođstvo, pa je kazna stigla mnogo brže i surovije nego što se očekivalo.

U 44. minutu Real je organizovao traljavu akciju – nakon duge lopte na desnu stranu i povratne Danija Karvahala, ona je sela Marselu na poluvolej koji je sa 18 metara šalje u donji desni ugao i donosi 1:1 na poluvremenu.

Drugi deo igre počeo je u istom ritmu, Bajern je ponovo krenuo u napade, da bi se sve raspalo u 57. minutu posle jednog kornera. Rafinja je napravio grešku kod dodavanja na nekih 40 metara i usledila je silovita kontra. Vaskes je lepo odložio do usamljenog rezerviste Asensija koji bez problema pogađa mrežu za potpuni preokret.

Nisu mogli domaći da zamisle gori scenario u prvom susretu, posebno ne posle onoga što se događalo i u drugih 45 minuta. Opet je Bajern imao nekoliko prilika, ali je red bio da Kejlor Navas izraste u heroja i sačuva pobedu Realu.

B92

Be the first to comment on "VELIKI KORAK KA FINALU: Real posle preokreta savladao Bajern u Minhenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*