ŠOK U BARSELONI: Kližan eliminisao Novaka na startu turnira!

Novak Đoković doživeo je poraz već na startu turnira Serije 500 u Barseloni pošto je bolji od njega u tri seta bio Martin Kližan – 6:2, 1:6, 6:3.

Iako je izdanjima na Mastersu u Monte Karlu donekle najavio da se vraća u staru formu, Novak ponovo nije bio ni na približnom nivou, barem ne u većem delu susreta.

Veoma loše je ušao u meč drugog kola na stadionu Rafael Nadal, već u prvom gemu pretrpeo je brejk, a potom u petom i još jedan, ali je daleko više brinula izuzetno bezvoljna i melahonična igra, uz nemoćunost ‘čitanja’ onoga što je protivnik zamislio da odigra.

Međutim, posle gubitka prvog seta u samo 32 minuta igre, u drugom delu susreta situacija se dijametralno promenila. Počeo je ‘čisto’ da udara lopticu, da napada iz svake moguće prilike i pozicije, a takav pristup odmah je počeo da daje rezultate.

U četvrtom gemu iskoristio je prvu od tri uzastopne šanse da rivalu oduzme servis, da bi zatim isto učinio i dva gema kasnije. Izgledalo je da ništa neće uspeti da spreči osvajača 12 Grend Slemova da ekspresno stigne do preokreta, posebno jer je Slovak imao prvi veći pad u igri.

Uspeo je Kližan da ne dozvoli da mu se frustriranost prenese i na igru, koncentrisao se isključivo na svoje gemove i strpljivo čekao svoju šansu, što se na kraju ispostavilo kao i te kako prava strategija. Nije dozovljavao našem igraču ni da mu zapreti, poprilično rutinski osvajao je svoje servis gemove.

Ipak, mora se istaći da je Novak direktno odgovoran za ovaj poraz jer je praktično poklonio dva poena, odnosno novi brejk Martinu. Najpre je poluvolej poslao u mrežu, a onda umesto čistgo vinera odigrao pravo u rivala koji to ne propušta da kazni, odnosno da bez izgubljenog poena stigne do prvog trijumfa nad Đokovićem u petom međusobnom okršaju.

Njega u narednoj rundi očekuje domaći predstavnik Felisijano Lopes, dok Novak čeka ishod pregovora u vezi sa nastupom na turniru iz Serije 250 u Eštorilu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

B92

1 Comment on "ŠOK U BARSELONI: Kližan eliminisao Novaka na startu turnira!"

  1. Слободанка М. Антић | 25/04/2018 at 19:03 | Одговори

    Чим се придружио секти Пепе Иваза, нема више ни „Т” од тениса. Делује збуњено, изгубљено, а физички изгледа јадно. Као да је случајно упао на турнир међу тенисерима. Жалосно је и гледати га, а они који су му својевремено завидели, сада се смеју. Брука!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*