ĐOKOVIĆ: Moram biti skromniji kada su u pitanju očekivanja na turniru!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pričao je za zvaničan sajt ATP o predstojećem turniru u Barseloni procesu oporavka od povrede lakta.

„Organizatori turnira u Barseloni su veoma srećni jer ovde igra veliki broj sjajnih igrača“, rekao je Novak na početku razgovora za ATP.

Đoković turnir u Barseloni započinje od 12.30 kada se u drugom kolu sastaje sa Martinom Kližanom, u trećem kolu potencijalni protivnik mu je Felisijano Lopes, dok bi u četvrtfinalu mogao da igra sa Rafaelom Nadalom.

„Očigledno je da moram biti skromniji kada su u pitanju očekivanja na turniru. Moram da se fokusiram samo na pobede, iako razumem da bi svi voleli da vide četvrtfinale između Nadal i mene“, kazao je Đoković.

Srpski teniser prisetio se i procesa oporavka od povrede lakta.

„Poslednjih 15 meseci su bili veoma teški za mene, u smislu razumevanja situacije i kako da se nosim sa tim. Načinio sam neke greške kada sam odlučio da se vratim ranije zato što sam žarko želeo da igram, ali nisam bio spreman i napravio sam još više problema mom laktu“, kaže Novak i dodaje:

„Sve je ovo proces učenja i kao neka škola života. Pokušavam da budem svestan svega ovoga. Nisam igrao mnogo mečeva i gledam da ne mislim o laktu ili nekim drugim stvarima“.

Đoković je u prošlosti imao mnogo uspeha na šljaci, a ‘hajlajt’ karijere mu je osvajanje Rolan Garosa 2016.

„Mislim da mi se igra popravila na šljaci. Osvajanje Rolan Garosa 2016. godine bio je moj najveći uspeh na šljaci, ali sam takođe osvajao i Rim, Madrid, Monte Karlo… Ali naravno tu je uvek ime Rafaela Nadal koji i dalje dominira i on je definitivno igrač kojeg uvek želite da pobedite“.

Novak ističe da nije u najboljoj formi, ali da mu se igra popravlja iz dana u dan i da mu je dugoročni cilj da se vrati na staze stare slave.

„Kao i što sam rekao, veoma sam srećan što sam zdrav, ulažem velike napore van terena i polako gradim moju igru. Znam da i dalje nisam u najboljoj formi i da mi je potrebno vremena. Koliko dugo? To ne znam, ali imam osećaj da sam u Monte Karlu odigrao nekoliko dobrih mečeva“, rekao je Đoković i dodaje:

„Dugoročni cilj je da pokušam da osvojim najveće turnire i da se borim za prvo mesto na ATP listi. Bio sam u takvoj poziciji dugo godina, pogotovo u poslednjih pet-šest godina“.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

B92

Be the first to comment on "ĐOKOVIĆ: Moram biti skromniji kada su u pitanju očekivanja na turniru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*