IVANOVIĆ UVERAVA: Neće biti problema sa Čukaričkim u Kupu!

FOTO: FK Partizan

Izabran je za najkorisnijeg igrača Zajednice SLS u prvom delu prvenstva i kao takav u zimskom prelaznom roku obukao je dres kluba iz Humske kako bi svoje dobre partije nastavio i dalje da pruža na terenu. Nov klub, nova pravila, zahtevi, način treninga i pritisak. Sa svim tim stvarima susreo se mladi Đorđe Ivanović, koji je kako sam priznaje, uvideo da mu je potrebno nekoliko meseci da se privikne na rad u trofejnom klubu. I baš sada u 32. kolu SLS koji su crno-beli dobili na domaćem terenu rezultatom 2:1 (1:1) protiv ekipe Čukaričkog, Ivanović je počeo da pokazuje zašto je bio proglašen među najboljih jedanest u okviru manifestacije „Prvi tim“.

Ovo je Đorđe Ivanović.

– Na kup utakmici sa Čukaričkim pokazao sam da mogu da igram u Partizanu. Šef mi je pružio šansu 15 minuta, na Banovom brdu sam nagovestio da mogu da odigram odlično. Trudio sam se i sada, kao i svaki naš igrač, kao i uvek što se trudim, gol nije došao, nadam se da će doći na sledećoj utakmici.

Kada se dogodio prelomni trenutak kad si osetio da možeš da budeš onaj stari?

– Jeste, trebalo mi je mnogo vremena: sve mi je bilo drugačije, od treninga… Polako je to dolazilo, u poslednje dve – tri sedmice počeo sam dobro da se osećam. Nije to još to, naravno, nedostaje mi mirnoća u završnici, ali uveren sam da će i to doći. Nadam se da će sve da bude kao što se i očekuje od mene.

I svaki duel na treningu odradiš maksimalno?

– Jeste, to je fudbal, tako mi dođe.

Imaš li snage za svih 90 minuta?

– Nekad i bespotrebno trčim, to je moja želja da se dokažem, svaki loptu bih ja da uzmem, ja da idem…Jednostavno, želja! Četiri godine igrao sam standardno u Spartaku, sad je naišao period da ne igram, eto, uželeo sam se, naravno da sam hteo da pokažem da zaslužujem Partizanov dres.

Biće teško u revanšu sa Čukaričkim, potrebno je 2:0 ili 3:1, oni su u nedelju igrali možda i slabije nego što znaju?

– Igrali su koliko smo im mi dopustili. Neće da bude problema protiv njih u kupu. Dobra su ekipa, ali mi smo bolji, možemo da prođemo u finale.

Stojković se povredio?

– Sigurno da Stojke mnogo znači, on je naša fudbalska legenda. Ne daj Bože da ne bude mogao da nastupi, ali… Može i Marko Jovičić da ga zameni.

Da možeš da promeniš neke performanse, šta bi to bilo?

– Ne bih ništa menjao, ovim sam zadovoljan, neke stvari će doći utakmicama. Samo da se uklopim još više.

Od koga iz Čukaričkog preti najveća opasnost?

– Mnogo su dobra ekipa, ali ne bih nikoga izdvajao. Jaki su kao kolektiv. Odlični.

Radnički?

– Pobedio sam Radnički sa Spartakom, dao sam gol. Uvek sam protiv njih imao asistenciju ili gol. Želimo da im vratimo za poraz u Nišu, u Beogradu je bolji teren i sve ćemo učiniti da ih pobedimo. Tamo nisu bili neki uslovi, verujem u slavlje, mnogo smo kvalitetnija ekipa.

Zvanični sajt FK Partizan

Be the first to comment on "IVANOVIĆ UVERAVA: Neće biti problema sa Čukaričkim u Kupu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*