ČAČANI OČITALI LEKCIJU CRVENO-BELIMA: Sjajni Borac potpuno nadigrao Zvezdu!

Košarkaši Borca iz Čačka priredili su veliko iznenađenje i pobedili Crvenu zvezdu u trećem kolu košarkaške Superlige sa 70:63.

Čačani su tako bez najboljeg igrača ove sezone Ilije Đokovića uspeli da pobede Zvezdu protiv koje su u poslednjem trenutku ispustili trijumf u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Borac je ostao neporažen posle tri kola, a potpuno zasluženo je pobedio Beograđane koji su loše šutirali trojke (7/28) i imali 15 promašenih slobodnih bacanja.

Najefikasniji je u Borcu bio Nikola Pešaković sa 13 poena, Marko Stojadinović je dao 12, a Miloš Dimić 11. Ipak utisak je da je jedan od najbitnijih koševa na meču dao Marko Marinović kada je trojkom iz ćoška prekinuo seriju Zvezde od 10:0 u poslednjoj četvrtini.

U Zvezdi je Filip Čović bio najbolji sa 18 poena, Kešelj je dodao deset a podbacili su Tejlor Ročesti i Džejms Feldin koji su kombinovano iz igre šutirali 3/16.

Borac je osvojio prvi napad na meču, ali je već tada Branko Lazić pokazao da se njegov tim neće šaliti sa Čačanima. Radulović baca loptu u aut, a Zvezda trojkom Feldina vodi 3:0. Međutim, nije mnogo trebalo Borcu da se konsoliduje i serijom 5:0 uspeva da preokrene.

Od tog trenutka je domaćin kontrolisao rezultat, a Zvezda nije uspevala da se vrati zahvaljujući lošem napadu i anemičnoj odbrani.

U napadu su crveno-beli promašili 14 od 16 trojki samo do poluvremena i kada se tome doda da su bili na jedva 50 odsto sa linije penala, onda ne čudi što su Čačani sve vreme vodili.

Dobar protok lopte u napadu tima Jovice Arsića otvarao je prostor za neometane šuteve za tri i baš posle jednog takvog iz ćoška je Kutlešić pogodio za 33:23 i prvu dvocifrenu prednost Borca u meču.

Tu prednost Čačani nisu hteli da ispuste, a u trećoj deonici su imali i +18. I jedni i drugi su u napadu imali „rupe“ kada su promašivali.

edna od takvih rupa je u poslednjoj četvrtini mogla skupo da košta Borac. Pokrenuo je Tejlor Ročesti trojkom, pa nastavio asistencijom za Omića pod košem, a kad je i Filip Čović pogodio trojku, bilo je jasno da je Borac u krizi.

Crveno-beli su bili u naletu i njihovu seriju 10:0 pri rezultatu 57:54 prekida pogotkom Stojadinović.

Marinović je potom pogodio trojku, ali je već u narednom napadu vratio raspoloženi Čović, a Zvezda se držala u igri, sve do dva minuta pre kraja kada je spolja bio precizan Todorović.

Borac je tim košem definitivno overio senzaciju i pokazao da nije slučajno umalo pobedio tim Dušana Alimpijevića u februarskom četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

B92

Be the first to comment on "ČAČANI OČITALI LEKCIJU CRVENO-BELIMA: Sjajni Borac potpuno nadigrao Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*