PRAVI ŠAMPION: Nadal je najnovijom izjavom pokazao koliko poštuje i ceni Novaka Đokovića!

Prvi reket sveta Rafael Nadal, u intervjuu za špansku “Marku”, govorio je o Novaku Đokoviću i njegovom povratku u takmičarski ritam, o Andresu Iniesti, Ligi šampiona, turniru u Barseloni…

Odluka Novaka Đokovića da prihvati poziv za učešće na ATP turniru u katalonskom gradu dovela je do mogućnosti da se najbolje rangirani srpski teniser sastane sa Rafaelom Nadalom već u četvrtfinalu.

– Znao sam da postoji mogućnost da Đoković zaigra u Barseloni, iako se u poslednje vreme relativno malo takmičio zbog povreda. To je lepa vest za organizatore turnira i navijače, jer će se jedan od najboljih tenisera u istoriji boriti za titulu. Za Novakove rivale, to je loša vest – iskren je Nadal.

Nadal se osvrnuo i na Masters u Monte Karlu koji je nedavno osvojio, a na pitanje da li je za njega osvajanje turnira posle toliko pehara postalo rutina, bio je jasan:

– Osvajanje takvih turnira nikada neće postati rutina ni za mene ni za bilo koga drugog. Svaka turnir je priča za sebe i ta draž se neće izgubiti.

Španski teniser izjavio je i da žali zbog najavljenog odlaska Andresa Inieste iz Barselone jer više neće moći da uživa u njegovim mečevima svakog vikenda.

– Ako je odlučio da ode, želim mu svu sreću u novom klubu. Andres je u svojoj karijeri postigao i mnogo više nego što je od njega traženo i doneo je našem narodu mnogo radosti. Bio je pravi primer mladima, i društvu uopšte, kako biti dostojanstven ne samo kao sportista, već i kao čovek.

Za kraj, Nadal je pokušao da prognozira ishod meča Bajern – Real Madrid, ali je ostao neodlučan.

– Ne bih nikome dao ulogu favorita, ali siguran sam da će nijanse odlučiti ko će proći u finale.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Novosti

Be the first to comment on "PRAVI ŠAMPION: Nadal je najnovijom izjavom pokazao koliko poštuje i ceni Novaka Đokovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*