MORA SVE SAM: Lebron vodio Klivlend do izjednačenja protiv Indijane!

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Indijana Pejserse 104:100 u gostima i izjednačili seriju na 2-2 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Kavalirsi su meč prelomili serijom 10:2 pri vođstvu Pejsersa 93:91, u kojoj su sve poene postigli Lebron Džejms i Kajl Korver.

Korver je trojkom preokrenuo, Džejms to ispratio polaganjem, Korver ubacio još jednu trojku, nakon čega je Džejms opet položio za 101:95, dva minuta pre kraja. Indijana se od toga nije oporavila.

Džejms je meč završio sa 32 poena, 13 skokova i sedam asistencija, što mu je 100. plej-of nastup u karijeri sa najmanje 30 poena. Više od njega ima samo Majkl Džordan.

Korver ga je pratio sa 18 poena, četiri postignute trojke, koje su ga dovele do ukupno 200 u plej-ofu u karijeri. Ovaj tandem su sa po 12 poena ispratili Džej Ar Smit i Džordan Klarkson.

Pejserse je predvodio Domantas Sabonis sa 19 poena uz šest skokova, po 17 su postigli Majls Tarner i Viktor Oladipo (5/20 iz igre), po 12 su ubacili Daren Kolison i Tadeus Jang koji je imao i 16 skokova, 11 je postigao Lens Stivenson, a tek deset Bojan Bogdanović (4/13).

Peti meč na programu je u sredu u Klivlendu.

Seriju na 2-2 su izjednačili i Vašington Vizardsi protiv Toronto Reptorsa pobedom 106:98 na svom parketu.

Blistao je Džon Vol sa 27 poena, 14 asistencija i šest skokova, prelomivši meč u finišu tako što je pogađao i asistirao za deset od poslednjih 14 poena Vizardsa.

Vol se posebno istakao jer je sâm „vukao“ tim u završnici nakon što je Bredli Bil šesti faul već sredinom poslednje četvrtine, a bio je najbolji pojedinac tima sa 31 poenoma (10/19) uz pet skokova.

Dvocifren učinak kod Vizardsa su imali još Oto Porter i Marčin Gortat sa po 12 poena i skokova, dok je deset dodao Keli Ubre.

Reptorsima nije pomoglo 35 poena Demara Derozana (po šest skokova i asistencija), koji je pogađao tek svaki treći šut iz igre (10/29) pored Vola.

Kajl Lauri je dodao 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja, 11 je dodao Jonas Valančunas, a deset Džejkom Peltl.

B92

Be the first to comment on "MORA SVE SAM: Lebron vodio Klivlend do izjednačenja protiv Indijane!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*