I TO JE MORALO DA SE DOGODI: Stigla potvrda, Venger odlazi iz Arsenala na kraju sezone!

venger-arsenal

Posle 22 godine Arsen Venger napušta klupu Arsenala.

Ono o čemu se mesecima pričalo, konačno je potvrđeno. Klub iz Severnog Londona će u narednu sezonu ući sa novim trenerom.

Arsenal je zvaničnim saopštenjem potvrdio Vengerov odlazak posle 22 godine provedenih na klupi Tobdžija.

Francuski stručnjak se javnosti obratio kratkom oproštajnom porukom

– Posle pažljivog razmišljanja i razgovora sa ljudima u klubu, osetio sam da je pravi momenat da napustim klupu Arsenala. Zahvalan sam za zbog privilegije koju sam imao da služim ovom klubu tokom tolikih nezaboravnih godina. Vodio sam ovaj klub sa maksimalnom povećenošću i integritetom. Želim da se zahvalim osoblju, igračima, rukovodstvu i navijačima koji su mi boravak u klubu učinili tako posebnim. Apelujem na navijače da budu uz tim do kraja sezone. Apelujem i na sve Arsenalove navijače da nastave da dele dosadašnje vrednosti kluba. Volim vas sve, napisao je Venger u svom obraćanju javnosti.

Rezultati Arsena Vengera u Arsenalu ostaće urezani u istoriju slavnog londonskog kluba. Od čoveka koji je pre 22 godine dočekan sa skepsom do čoveka koji će otići kao jedan od najuspešnijih trenera u istoriji engleskog fudbala.

On je prvi nebritanski trener koji je osvojio duplu krunu na Ostrvu i do danas je jedini koji je do titule došao bey poraza. Bilo je to 2004. godine a generacijom Nepobedivih.

Sa Arsenalom je osvojio 17 trofeja. Od toga tri Premijer lige, sedam FA kupova po čemu je rekorder u istoriji engelskog fudbala i sedam Komjuniti šildova. Doveo je Arsenal do finala Lige šampiona 2006. godine u kojem je izgubio od Barselone. Vodio je Arsenal na 823 premijerligaške utakmice i pobedio na 473 uz 191 poraz i 199 remija.

Arsenal je u Vengerovoj eri igrao prepoznatljiv napadački fudbal sa pas igrom, koju je Venger uveo u Premijer ligu.

Poslednjih sezona rezultati i veći trofeji su izostali, ali to ne može da obriše ono što je Venge učinio za Tobdžije.

Francuz će imati lepu  priliku da iz kluba ode podignutih ruku, ukoliko uspe da osvoji Ligu Evrope i što je još važnije obezbedi Arsenalu igranje u Ligi šampiona naredne sezone.

 

Be the first to comment on "I TO JE MORALO DA SE DOGODI: Stigla potvrda, Venger odlazi iz Arsenala na kraju sezone!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*