SUPERLIGAŠKI HAOS: Čukarički preti istupanjem iz lige!

Fudbalski klub Čukarički, nezadovoljan suđenjem u meču sa niškim Radničkim (2:3), zakazao je za utorak vanrednu konferenciju za medije na Banovom brdu.

Pred novinare, sa početkom kod 12 sati, izaći će sportski direktor Vladimir Matijašević i otkriti dalje korake kluba.

Iz Čukaričkog ne isključuju mogućnost istupanja iz lige ili da do kraja sezone igraju sa omladincima, uprkos tome što imaju realne šanse da se domognu plasmana u Evropu.

Čukarički je imao mnogo zamerki na sudjenje Ilije Brdara u porazu od Radničkog na Banovom brdu, kada je dodelio dva crvena kartona Miladinu Stevanoviću i Darku Puškariću, ali i „sporan“ penal gostima u meču direktnih konkurenata za medjunarodnu scenu.

„Režiseri su izrežirali svoju režiju i ja za svojih 25 i kusur godina koliko se bavim fudbalom nisam ovo doživeo. Mislim da Srbiji i srpskom fudbalu ovo više ne treba. Ovo je bruka i sramota. Želeo bih da poručim našem gazdi Draganu Obradoviću koji ulaže svoje pare u Čukarički i koji pošteno plaća sve obaveze državi da uzalud daje pare i da treba da digne ruke. Meni je žao što sam ovo ovako rekao, ali ja sam totalno razočaran“, rekao je posle utakmice pomoćn trener Čukaričkog Vidak Bratić.

„Ne znam čemu sve ovo vodi. Mislim da ni Radničkom iz Niša, koji je klub sa velikom tradicijom, i ljudima koji rade tamo ovo ne treba. Ali mislim da ni oni nisu krivi. Mislim da je ovo bila poruka našem gazdi da vidi gde daje svoje pare. Pazite, u Čukaričkom trenira oko 500 dece koji ništa ne plaćaju. On tu decu izvlači sa ulice da ne idu po kafićima i rade neke druge stvare, a opet mu rade sve to. Da ga nateraju da izađu iz fudbala. Ako mi takve ljude hoćemo da oteramo iz fudbala, onda ne treba ni da radimo u fudbalu. Mislim da srpski klupski fudbal polako, ali sigurno posrće“, dodao je trener tima sa Banovog brda.

Fudbaleri Čukaričkog nalaze se na petom mestu na tabeli Superlige Srbije sa 26 bodova, samo dva manje od Radničkog i Spartaka koji su na mestima za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Sudije iz Superlige Srbije su tokom cele sezone pod žestokim udarom klubova, ne samo „dežurnih krivaca“ Crvene zvezde i Partizana već i iz drugih klubova.

Od početka šampionata nije prošlo kolo, a da na bar jednoj utakmici nije bilo sportnih momenata koji su direktno uticali na rezultat.

Međutim, sudije se ističu i u drugim rangovima srpskog fudbala, a pre desetak dana u centru pažnje je bio šampionat omladinaca i duel Brodarca i Rada.

Gosti sa Banjice su nakon meča bili besni na superligaškog sudiju Dejana Santrača zbog spornog penala za Brodarac koji je odlučio pobednika meča.

Be the first to comment on "SUPERLIGAŠKI HAOS: Čukarički preti istupanjem iz lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*