NOVAK KAO U NAJBOLjIM DANIMA: Đoković ubedljivo savladao Lajovića za plasman u drugo kolo MK!

Srpski duel na startu Mastersa u Monte Karlu pripao je Novaku Đokoviću. On je sa 6:0, 6:1 slavio protiv Dušana Lajovića.

Ovo je bio njihov drugi međusobni susret i druga pobeda za Novaka, koji je i prethodni duel u Dohi 2015. godine rutinski dobio (6:2, 6:1).

Đoković je od samog starta krenuo silovito, čime je podsetio na svoje najbolje dane. Sjajno je pogađao linije, a bio je uspešan i u povremenim izlascima na mreži.

Lajović je pravio dosta grešaka, a u pojedinim trenucima nedostajalo mu je i malo sreće. Duciju bekhend uopšte nije funkcionisao, dok su Novaka i forhend i bekhend odlično služili.

Posle godinu dana Đoković je uspeo da osvoji set bez izgubljenog gema. Za samo 17 minuta stigao je do ubedljivih 5:0. Lako je osvojio i šesti gem, pa je posle 23 minuta vodio sa 1:0. U prvom setu najbolji srpski teniser izgubio je samo tri poena prilikom svog servisa, i to po jedan u svakom servis gemu.

Lajović je bio nešto bolji u drugom setu. U nekoliko navrata zapretio je Novaku, imao je u dva navrata brejk lopte, ukupno četiri, ali nijednu nije uspeo da iskoristi.

Duci je jedini gem osvojio posle pola sata igre za 1:1. U njemu je Lajović odigrao nekoliko veoma dobrih poena i očekivao se njegov veći otpor u nastavku.

Ipak, dogodilo se potpuno suprotno. Lajović se vratio greškama, dok je Novak imao manjih problema sa visokim lopticama, dok je ravne vraćao snažno i precizno.

Novak je bez problema priveo meč kraju i posle samo 58 minuta obezbedio je plasman u drugo kolo Mastersa u Monte Karlu.

Tamo ga čeka veoma dobri Borna Ćorić, koji je na startu ubedljivo savladao iskusnog Žilijena Benetoa sa 6:2, 6:3.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

 

Be the first to comment on "NOVAK KAO U NAJBOLjIM DANIMA: Đoković ubedljivo savladao Lajovića za plasman u drugo kolo MK!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*