DžIKIĆ PRETI ZVEZDI: Nas zanima samo trofej, koji će ostati zapisan u istoriji kluba i grada!

Trener košarkša Budućnosti iz Podgorice Aleksandar Džikić, uoči nastavka finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, izjavio je da trenutno ne razmišlja o učešću u Evroligi naredne sezone, već svu pažnju usmerava na trofej u regionalnom prvenstvu, za koji kaže da će ukoliko se osvoji ostati upisan u istoriji kluba i grada.

„Budućnost igra da osvoji trofej ABA lige. Nas trenutno zanima samo trofej. To će ostati zapisano u istoriji kluba i grada i predstavlja nešto na čemu će nastaviti da rade i ljudi posle nas. Evroliga je posledica i nastavak osvajanja ABA lige. Nas prvo zanima trofej, jer mislim da smo zaslužili da budemo u borbi za trofej“, izjavio je Džikić na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, ishod finalne serije ne zavisi samo od njegovih igrača, ali i da će protivnik morati da zasluži pobedu ukoliko želi da odbrani trofej.

„Ono što zavisi od nas probaćemo da uradimo najbolje što možemo. Sada smo u istoj situaciji kao i Crvena zvezda. Bitno je da igrači znaju za šta se bore, a siguran sam da znaju. Crvena zvezda sve što želi da napravi mora da zasluži, baš kao i mi. Ne sumnjam da će i oni poput nas imati isti pristup utakmicama u Podgorici“, rekao je Džikić.

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović očekuje bolju igru rivala nego u prethodne dve utakmice u Beogradu, ali veruje i u napredak svog tima zbog ogromne energije koju, kako kaže, oseća u gradu i među simpatizerima kluba.

„Velika košarkaška energija se oseća u gradu i klubu, odavno nije bilo tako. Treba da očekujemo bolju Crvenu zvezdu nego u Beogradu, ali ni mi nismo bili baš perfektni i možemo igrati bolje. Siguran sam da će podrška sa tribina biti kao nikada. Imamo dobru priliku“, rekao je Ivanović.

Treća utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućosti, čiji je trenutno rezultat 1:1, igra se sutra od 20 sati u hali „Morača“ u Podgorici, dok je četvrti duel narednog dana od 21 čas.

Tanjug

Be the first to comment on "DžIKIĆ PRETI ZVEZDI: Nas zanima samo trofej, koji će ostati zapisan u istoriji kluba i grada!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*