DRAMA ZA KRAJ: Dončić u poslednjoj sekundi srušio veoma dobru Zvezdu!

Trojkom fenomenalnog Luke Dončića u poslednjoj sekundi košarkaši Real Madrida savladali su Crvenu zvezdu sa 82:79 u 29. kolu Evrolige.

Dončić, koji je odigrao izuzetnu utakmicu u hali ‘Aleksandar Nikolić’, izlomio je driblinzima Ognjena Dobrića, a onda uputio šut koji je rastužio sve domaće navijače.

Real je u Beogradu vodio pola sata, ali je bio na korak od drugog poraza od ‘crveno-belih’ jer je ekipa Dušana Alimpijevića napravila veliki preokret početkom poslednje deonice.

Ipak, veliki navijač Zvezde je pokazao zašto je najbolji košarkaš Evrope, iako ima samo 19 godina, pa ćemo ga od sledeće sezone gotovo izvesno gledati u NBA ligi.

Zvezda je veoma loše otvorila utakmicu i u prva tri minuta nije uspela da se upiše na semafor, dok je za to vreme, predvođen Lukom Dončićem, Real poveo 0:10. Domaćin je krajem četvrtine uhvatio priključak, u finišu je Džejms Feldin postigao trojku za -4, ali je Trej Tompkins uz zvuk sirene postigao trojku za 20:27.

Sve vreme je vodio ‘Kraljevski klub’, ekipa Dušana Alimpijevića je grešila baš u trenucima kada je trebalo da stigne, ali je zahvaljujući odličnoj roli Alena Omića onemogućila rivala da se odlepi. Omić je igrao sa velikom energijom i pokrenuo je seriju 6:0 kojom je Zvezda prišla, da bi na odmor otišla sa prihvatljivih četiri poena minusa.

Početkom nastavka Real je opet otišao na +10 i činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali tako nisu mislili domaći igrači. Početkom poslednje četvrtine su napravili seriju 13:0, preokrenuli i došli do šanse da drugi put sruše ‘Kralja’.

Međutim, ušli su u kontraritam, dozvolili grogiranom protivniku da uzvrati, ali imali šansu za produžetak. Ipak, tada je na scenu stupio magični Slovenac i na već opisan način zatvorio susret.

Upravo je Luka bio najefikasniji u redovima Reala sa 24 poena, uz devet skokova, četiri asistencije, al ii 7 izgubljenih, za indeks 35. Veteran Felipe Rejes dodao je 14 dok je Trej Tompkins imao 11 poena.

U redovima ‘crveno-belih’ najbolju partiju od dolaska zabeležio je Alen Omić koji je upisao dabl-dabl (25 poena i 10 skokova). Feldin je takođe bio sjajan sa 18, a jedini dvocifreni još je bio Dobrić sa 12.

Real je ovim trijumfom zadržao četvrto mesto na tabeli sa 18 pobeda i 11 poraza, Zvezda ima učinak 11-18.

B92

Be the first to comment on "DRAMA ZA KRAJ: Dončić u poslednjoj sekundi srušio veoma dobru Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*