TO JE VEĆ MNOGO BOLjE: Mitrović i Kostić vodili Srbiju do pobede nad Nigerijom! (VIDEO)

Rreprezentacija Srbije savladala je Nigeriju sa 2:0 u prijateljskom meču u sklopu priprema za SP u Rusiji.

Dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović, koji je oba gola postigao u drugom poluvremenu na asistenciju Filipa Kostića.

Ekipa Mladena Krstajića odigrala je dobru utakmicu protiv veoma jake i kompaktne reprezentacije i dosta popravila utisak u odnosu na meč sa Marokom. Selektor Srbije nije rizikovao sa formacijom kao na utakmici protiv Maroka i to mu se isplatilo. Srbija je u fazi napada bila na visokom nivou, ali i dalje postoje problemi u zadnjoj liniji, ipak u daleko manjoj meri nego na utakmici u Torinu.

Orlovi su od početka krenuli veoma borbeno i ofanzivno. Prvu priliku propustio je Mitrović, a na drugoj strani opasno je zapretio Mozes. Srbija je nastavila da pritiska rivala, pa je Mitrović u 12. minutu još jednom imao dobru šansu, ali je malo zakasnio sa udarce. Samo pet minuta kasnije napadač našeg tima posle kornera i gužve u šesnaestercu postiže gol glavom. Lopta je celim obimom prešla gol-liniju, ali engleski arbitri su to prevideli, pa je naša reprezentacija bila žestoko oštećena.

Do kraja poluvremena obe ekipe su imale svoje šanse. Za nas je najbolju promašio Tadić posle dodavanja Rukavine. Nigerijci su u završnici prvog dela preuzeli inicijativu, što je Orlovima ostavilo prostora za kontre. Kostić je upravo iz takve situacije zapretio, ali je lopta pogodila samo spoljni deo mreže. Na ppoluvreme se otišlo rezultatom 0:0.

Srbija je bolje započela drugo poluvreme. Šanse su propustili Kostić i Ljajić, a u 58. minutu naš tim je još jednom bio oštećen, ovog puta za penal. Onazi je izašao da zatvori centaršut sa desnog boka, a upućena lopta pogodila ga je u ruku. Glavni arbitar odmahnuo je rukom i pokazao samo na korner.

Nigerijci su u 62. minutu mogli da iskoriste veliku grešku naše odbrane, ali je šut rezerviste Igaloa na čudesan način zaustavio Stojković. Konačno u 68. minutu Srbija stiže do zasluženog vođstva preko Aleksandra Mitrovića. Uspeo je prvi napadač Srbije da se izbori za loptu na ivici kaznenog, pored dvojice čuvara, i doturi je do Kostića stranu, ovaj mu je odmah vratio na peteac, a Mitrović lepim volej udarcem zatresao mrežu za slavlje srpske dijaspore u Londonu.

Orlovi su nastavili sa ofanzivnom igrom i posle vođstva. To im se isplatilo u 81. minutu kada je sjajni Mitrović postavio konačnih 2:0. Tadić je maestralnim potezom proigrao Kostića, koji ulazi u kazneni paralelno uz gol aut liniju, a potom u pravom trenutku zavrnuo loptu na penal gde natrčava Mitrović i lako pogađa gotovo praznu mrežu.

Do kraja utakmice ništa nije bilo vredno pomena, osim jednog malog koškanja Mitrovića i Ogua.

Srbija je upisala važnu pobedu, pre svega zbog samopouzdanja koje je nakon Markoa bilo veoma poljuljano.

Sastavi:

Srbija (4-2-3-1): Stojković – Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov – Milivojević, Matić (od 65′ Grujić) – Tadić, Ljajić, Kostić – Mitrović

Nigerija (4-3-3): Uzoho – Ebuehi, Ekong, Ajdovu, Avazijem – Ndidi, Obi, Ivobi – Onazi, Mozes (od 46′ Igalo), Musa

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "TO JE VEĆ MNOGO BOLjE: Mitrović i Kostić vodili Srbiju do pobede nad Nigerijom! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*