PORAZ KAO OPOMENA: Bleda Srbija izgubila od Maroka na startu priprema za SP!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Maroka sa 2:1, u prvoj pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izabranici Mladena Krstajića, kojem je ovo bio zvaničan debi, nisu odigrali meč na očekivanom nivou i Maroko je zahvaljujući dve greške odbrane Srbije došao do dva gola i pobede.

Kod obe situacije Nikola Maksimović loše je reagovao – prvo je napravio penal u 27. minutu, a potom je u 40. ispustio iz vida napadača i Butaib je savladao Dmitrovića.

Pre toga Srbije je uspela da dođe do izjednačenja (37. minut), kada je Ljajić odlično proigrao Tadića, a ovaj desnom nogom savladao Munira.

Srbija je u prvom poluvremenu delovala bledo i bez neke prave zamisli u napadu. To je donekle razumljivo zbog svih novosti u timu, ali i pored toga osećaj je da su mogli mnogo više.

U nastavku meča gledali smo nešto bolju igru naše selekcije. „Orlovi“ su izgledali konkretnije, dok se Maroko povukao i čekao je kontranapade.

Prvu priliku u ovom delu igre imao je Aleksandar Mitrović u 57. minutu, kada je Kolorav centrirao, a napadač Fulama malo zakasnio na loptu. Počele su da se ređaju prilike, prvo je u 74. Grujić pokušao glavom, a potom je Kostić u 76. loše šutirao iz dobre sitauacije.

Možda i poslednju pravu šansu Srbija je imala u 77. minutu kada je šut Aleksandra Mitrovića izblokiran. Do kraja meča naši su napadali, ali su uglavnom svi ataci bili jalovi i Maroko se odbranio.

Srbija je tako porazom krenula u pripreme za Svetsko prvenstvo, na kojem će nastupati od 14. juna do 15. jula. Da podsetimo, ekipa Mladena Krstajića nalazi se u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

„Orlovi“ naredni pripremni meč igraju za četiri dana u Londonu protiv Nigerije.

B92

 

Be the first to comment on "PORAZ KAO OPOMENA: Bleda Srbija izgubila od Maroka na startu priprema za SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*