TADIĆ I MITROVIĆ: Promena kapitena neće narušiti atmosferu u raprezentaciji!

dusan-tadic-aleksandar-mitrovic

Fudbalski reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić istakli su danas da se iznenadna promena kapitena neće odraziti na atmosferu u timu i promeniti raspoloženje pred prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije.

Srbija je juče dobila novog kapitena, umesto Branislava Ivanovića traku je preuzeo Aleksandar Kolarov, dok će njegov zamenik biti Nemanja Matić.

„Atmosfera u ekipi je kao i uvek odlična. Promena kapitena ne utiče na nas i ne menja odnose u ekipi“, izjavio je Tadić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.
Pročitajte još: Krstajić: Nemam nesuglasice sa Ivanovićem

Mitrović je naveo da će uvek poštovati odluku selektora, kao što to je to činio i u Njukaslu kada nije dobijao minutažu kod trenera Rafaela Beniteza.

„Poštujem odluku selektora o promeni kapitena Kolarov je uz Matića i Ivanovića najveće ime u našoj reprezentaciji. Danas smo imali drugi trening i spremamo se najbolje moguće za mečeve koje ćemo iskoristiti da popravimo taktičke detalje jer u tom delu postoji prostor za napredak“.

Napadač koji trenutno igra na pozajmici u Fulamu ističe da je svestan da će za mesto u timu morati da se izbori i da svako okupljanje vidi kao novo dokazivanje.

„Imam dobru konkurencije na svojoj poziciji (Aleksandar Prijović, prim. aut). Nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću morati da igram. Svako okupljanje je borba za mesto na mojoj poziciji, a na selektoru je da odluci ko će igrati“, izjavio je Mitrović.

Mitrović je istakao da mu nije teško da postiže golove jer ima dobru saradnju sa Tadićem i da veruje da će nova generacija srpskih igrača predvođena Sergejom Milinkovićem Savićem opravdati svetsko zlato sa Novog Zelanda.

„Zlatni orlići mogu da pomognu mnogo i mislim da će u tome uspeti jer će biti oslonac reprezentacije. Nadam se da će prevazići igra u klubovima jer cela nacija ulaže mnogo nade u njih i mislim da će oni to opravdati“, rekao je Mitrović.

Golman Marko Dmitrović veruje da postoji još mnogo prostora do konačnog spiska 23 fudbalera za Svetsko prvenstvo.

„Svaki igrač na spisku se nada da će se naći među 23 putnika u Rusiju, kao i igrači koji nisu pozvani za ove prijateljske utakmice“, rekao je Dmitrović.

Trojica srpskih reprezentativaca su istakla da postoji veliko interesovanje njihovih prijatelja za ulaznice i dresove za Mundijal, kako i poruke svakodnevno stižu, pre svega zbog reprezentacije Brazila.

Srbija će prvu prijateljsku utakmicu odigrati protiv Maroka u petak u Torinu, dok četiri dana kasnije igra protiv Nigerije u Londonu.

Tanjug

Be the first to comment on "TADIĆ I MITROVIĆ: Promena kapitena neće narušiti atmosferu u raprezentaciji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*