MORNAR DEMOLIRAN U BEOGRADU: Silna Zvezda od Barana ostavila samo dugmiće!

Crvena zvezda je bez drame upisala prvu pobedu u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Mornara – 91:63.

Meč loptu, crveno-beli će imati 25. marta u revanš meču koji će se igrati u Baru.

Najefikasniji iigrač u Crvenoj zvezdi bio je Feldin sa 23 poena, a pratili su ga Bjelica sa 17, kao i Ročesti i Omić sa po deset poena. Zanimljivo je da su protiv Mornara svi igrači Crvene zvezde postigli poene.

Nidam je u Mornaru bio efikasniji od drugih, postigao je 16 poena, ali ih je postigao iz 18 šuteva. Pavić i Ros postigli sup o 12 poena.

Ekipa Dušana Alimpijevića meč je igrala bez povređenog Nemanje Dangubića, dok Mihailo Pavićević, trener Mornara nije mogao da računa na Uroša Lukovića.

Neizvesnosti je bilo samo na početku prve četvrtine, u uvodnih par minuta kada je bilo 4:4, a onda je Ročesti dodao gas i krenula je da se povećava prednost Beograđana.

Već u prvoj četvrtini bila je dvocifrena, mada se na prvu pauzu otišlo sa prednošću domaćina od osam poena. U nastavku meča Barani su počeli da gube ritam, otpor su pružali samo Pavić i Vujošević, dok je Nidam imao katastrofalan šut za dva i tri poena, i u prvom poluvremenu je imao šut 1-10. Mornar je za 20 minuta uputio i 11 šuteva iza linije za tri poena, ali nijednom nije pogodio.

Crvena zvezda je , s druge strane, apsolutno kontrolisala igru, razigrali su se Feldin, Dobrić i naročito Milko Bjelica, koji je pogodio dve trojke iz dva pokušaja, a stopostotan učinak imao je i sa linije slobodnih bacanja 4-4.

Crveno-beli su goste sveli samo na osam poena u drugoj četvrtini, što je za rezultat imalo 19 poena prednosti na poluvremenu – 41:22.

Domaćin je drugo poluvreme otvorio sa dve trojke, a u jednom trenutku imao je i 23 poena prednosti, a onda se ekipa neočekivano uspavala i tim iz Crne Gore je uhvatio priključak i “prišao” na – 14. Razigrao se i Nidam, vezao par poena, pogodio konačno i trojku iz šestog pokušaja, ali ipak Mornar nije imao snage da se ozbiljnije uključi u borbu za neku uzbudljiviju završnicu.

U trećoj četvrtini delovalo je na trenutak da će ekipa iz Crne Gore uspeti nekako da se rezultati približi domaćinu, “probudio” se Nidam, postigao 11 poena, ali ni Feldin nije sedeo skrštenih ruku, pa je samo u trećoj deonici postigao 10 poena. Ovaj deo igre dobio je Mornar sa 27:23 i to je bilo sve što je uradio na jučerašnjoj utakkmici.

U poslednjem delu igre Crvena zvezda je demolirala Pavićevićev tim. U jednom trenutku razlika je bila 31 poen za Beograđane – 91:60.

U dva susreta ove sezone “crveno-beli” su oba puta slavili slavili – u Beogradu 88:77, odnosno u Baru 82:74. Crvena zvezda u polufinalnu seriju ušla kao branilac titule, ali i kao favorit protiv crnogorskog predstavnika. Pobednik ove serije igraće u finalu protiv pobednika drugog polufinalnog para Budućnost – Cedevita.

Beogradski klub je minulog četvrtka pobedio Valensiju u Evroligii, dok posle susreta sa Mornarom, ekipu očekuju dva nova duela u dva dana (utorak i četvrtak) sa Panatinaikosom i Fenerbahčeom u elitnom evropskog košarkaškom takmičenju. Crvena zvezda će ovaj ciklus utakmica završiti naredne nedelje u Baru drugim mečom sa Mornarom (25. mart).

B92

Be the first to comment on "MORNAR DEMOLIRAN U BEOGRADU: Silna Zvezda od Barana ostavila samo dugmiće!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*