VELIKI REZULTAT: Nevena Ignjatović pobedila na veleslalomu u Sahalinu!

Srpska skijašica Nevena Ignjatović pobedila je u trci veleslaloma na Istočnom kupu (Far East Cup), koji je vožen na krajnjem istoku Rusije, na ostrvu Sahalin.

Ona je do pobede stigla u vremenu 2:22,28.

Ignjatovićeva je prikupila šest FIS poena, čime je sebi otvorila mogućnost da se nadje na 31. mestu u veleslalomu na svetu. Zahvaljujući toj poziciji, sebi bi obezbedila broj 31 na Svetskom kupu tokom cele sledeće godine.

„To je ogromna šansa jer bih mogla na Svetskim kupovima da ulazim u druge vožnje, dobijam bolje uslove na stazi i pravim zapaženije rezultate. Ali, potrebno je da i u sutrašnjoj trci ponovim ovakav plasman da bih to ostvarila. Neće biti lako, ali verujem u sebe, jer nikada do sada nisam u veleslalomu napravila tako dobre bodove kao na ovoj prvoj trci u Sahalinu“, rekla je Nevena Ignjatović.

Ignjatovićeva je još jednom pokazala izvanredan kvalitet na stazi, našavši se ispred Ruskinje Romanove i Čehinje Capove.

„Radila sam ono sto najbolje znam. Skijala sam i trudila se da ne razmišljam puno. Tek posle ove prve trke spremna sam za naredne dane, s obzirom na to da sam u Rusiji prvi put i nisam znala sta da očekujem. Sneg je malo drugačiji i vreme se menjalo doslovno na 15 minuta. Sunce, vetar, sneg, oluja, pa sunce… Staza je bila dosta duga, teren nije težak, lep je, ali opet bio je zahtevan baš zbog ovih vremenskih uslova. Vidljivost se menjala, kao i struktura snega zbog padavina. Potrudila sam se da razvijam brzinu od starta do cilja i pobedila sam. To mi je bio i cilj“, rekla je ona.

Sutra sledi nova trka u veleslalomu, a do kraja takmičenja Nevena Ignjatović će još da učestvuje u dve vožnje slaloma.

BETA

Be the first to comment on "VELIKI REZULTAT: Nevena Ignjatović pobedila na veleslalomu u Sahalinu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*