RODžER IZ MRTVIH DO FINALA: Federer posle velikog preokreta rastužio Ćorića!

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić još dugo će da žali za propuštenom šansom u polufinalnom meču Mastersa u Indijan Velsu protiv Rodžera Federera.

Ćorić je verovatno odigrao meč karijere, vodio je 1:0 u setovima i 4:2 u drugom, imao je brejk prednosti i u trećem, ali nije uspeo da savlada Švajcarca.

Federer je iskoristio pritisak pod kojim se našao njegov neiskusni rival i napravio veliki preokret za pobedu od 5:7, 6:4, 6:4 i plasirao se u finale.

Borna je tokom celog prvog seta odlično servirao i nije dao ni najmanju šansu Rodžeru za brejk. Hrvat je dočekao Federerovu grešku u 11. gemu, pa je iskoristio drugu brejk loptu i do vođstva od 1:0.

Nastavio je Hrvat da kontroliše stvari i u drugom setu. Odmah na startu napravio je brejk, i čuvao ga je sve do rezultata 4:2. Tada Federer uspeva da se vrati iz mrtvih i osvoji četiri gema u nizu i poravna na 1:1.

Ćorić sjajno otvara i treći set, opet pravi brejk u prvom gemu, ali Federer koristi njegov umor i ubrzo vraća servis. Usledila su dva izuzetno teška i naporna gema za Ćorića, nije imao snage da odgovori Federeru na ribrejk, a potom je jedva sprečio novi preokret.

Međutim, ubrzo se vraća u ritam i žestokom borbom sjajno parira 15 godina starijem rivalu, koga opet napada u sedmom gemu na 3:3.

Federer uspeva da spasi prvu brejk loptu snažnim forhendom, ali Hrvat stiže do nove šanse, kreće još agresivnije na rivala, koji uprkos ogromnom iskustvu greši, šalje loptu u aut i Ćorić stiže do 4:3.

Međutim, Hrvat ne uspeva da iskoristi ni ovu prednost, greši pod pritiskom i Federer opet vraća servis, a onda dominantnom igrom stiže do 5:4.

Tako se Ćorić našao pred još težim izazovom, ispustio je vođstvo i došao u situaciju da servira za opstanak u meču. Ipak, pritisak je bio jači od neiskusnog Hrvata koji je išao iz greške u grešku i faktički poklonio Federeru gem, a samim tim i meč.

Rodžera u finalu očekuje bolji iz duela Raonić Del Potro.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

 

Be the first to comment on "RODžER IZ MRTVIH DO FINALA: Federer posle velikog preokreta rastužio Ćorića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*