STRAŠNA ZVEZDA RAZBILA VALENSIJU: Crveno-beli pregazili Špance i poslali jasnu poruku rivalima u ABA ligi!

Ako je košarkašima Crvene zvezde glavni cilj u meču sa Valensijom bio da pozovu navijače na nedeljnu utakmicu protiv Mornara u polufinalu ABA lige, učinili su to na najatraktivniji način! Branilac jadranske krune “izrešetao” je špansku ekipu kroz nišan rekordne večeri Džejmsa Feldina (106:90), ostvario 11. pobedu u 26. meču u najboljem društvu ove sezone i ubrizgao sebi injekciju samopouzdanja uoči borbe za regionalnu titulu.

Najmanji broj gledalaca otkad su crveno-beli obnovili evroligaški status, kao posledica prohujalih šansi za plasman u plej-of i delimično bojkota najekstremnijih navijača, prisustvovao je predstavi koja je u prvom poluvremenu bila mikro-kopija NBA mečeva bez prevelikog rezultatskog značaja.

Ni Zvezda ni Valensija nisu se preterano potrudili da koriguju sliku o dve najpropusnije odbrane u evlitnom evropskom takmičenju. Srpski šampion uložio je neki trud, ali ovom timu jednostavno nedostaju defanzivni atributi, iako je tokom sezone bilo utakmica u kojima se videlo da može da bude i drugačije.

Oko četiri i po hiljade najvernijih navijača uživalo je u napadačkom aspektu igre crveno-belih koja se, kao i kod španskog tima, u najvećoj meri svodila na igru “jedan na jedan”. Zvezdin šou vodili su Feldin, Lesor i Ročesti, dok je na suprotnoj strani savršenu tačku izveo 36-godišnji Martinez, koji je u prvih 20 minuta ubacio 17 poena. Bez promašaja!

Nakon što je u trećem minutu u doslovnom smislu prosuto malo krvi po terenu (Plajs raskrvario nos Bjelici), sredinom treće četvrtine pojavilo se i sportske krvi u Zvezdinoj odbrani, koja je do tada primila 11 trojki iz 16 šuteva. Dobrićeva “nebeska” blokada Garsiji više je raspalila publiku od svih napadačkih akcija i pokazala koji je najkraći i najlakši put do evroligaških pobeda. Crveno-beli su u drugoj polovini tog perioda “pokrili oči” šuterima španske ekipe, otežali joj do tada tečan protok lopte i usput stigli da se i napadački napoje iz izvora dobre odbrane.

Prednjačili su Ročesti i Feldin, koji se i u pobedi u Valensiji tokom prvog dela sezone nauživao na talasu neobavezne defanzive ekipe trenera Vidorete. Tada je postigao 26 poena, a sada sa 30 srušio svoj evroligaški rekord karijere postavljen 8. decembra prošle godine u meču sa Efesom (29). Povratak u šutersku formu Dominikanca iz Njujorka, kao i kompletne Zvezdine ekipe (trojke 24-13), odlična je vest za njene navijače pred početak plej-ofa ABA lige.

Novosti

Be the first to comment on "STRAŠNA ZVEZDA RAZBILA VALENSIJU: Crveno-beli pregazili Špance i poslali jasnu poruku rivalima u ABA ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*