ČUDO U ŠAPCU: Radonjić tragičar, Mačva u polufinalu posle penala!

crvena-zvezda-donald-micel-red-star-fk-fc-belgrade-beograd
Foto: FK Crvena Zvezda

MAČVA piše istoriju, Šapčani su u polufinalu Kupa Srbije! Hrabra četa Dragana Aničića prvo se isprsila ispred Crvene zvezde na kaljugi, nije ustuknula ni pedalj, a zatim je bila mirnija u penal završnici i po drugi put u istoriji, posle 1989. godine, ušla, sasvim zasluženo, među četiri najbolje ekipe u Kupu. Zvezdin krčag koji je napuka u meču protiv Napretka razbio se u gradu na Savi, a sve se oslikalo u petoj penal seriji, kada je Nemanja Radonjić, najodmorniji igrač crveno-belih, sa 11 metara šutirao visoko preko gola.

– Nismo ni vežbali penale, ne radimo to nikada. Valjda nam se vratilo za neke nesrećne poraze u prvenstvu. I Bog nas je pogledao, Zvezda je bila bolja, ali presudilo je veliko srce naših igrača i požrtvovanje za divljenje – rekao je trener Mačve Dragan Aničić.

Mačva, koja je sve mečeve u Kupu prošla posle boljeg izvođenja penala (Bačka 0:0 – 4:2, Spartak 1:1 – 6:5), nije dozvolila Zvezdi da igra, bila je od starta na blatnjavom terenu agresivna, čvrsta, borbena, dok je Zvezda još jednom ovog proleća pokazala da bez Kange i Boaćija nema rešenja za „bunkerice“. Nema ideju i plan kako da razbije dve linije zone, a pritom je trener crveno-belih u boj morao da krene bez Donalda, Bena, Savića, Rodića i Račića, sa mladim Lukom Ilićem, koji se nije najbolje snašao u ulozi kretora.

Zvezda jeste imala posed lopte, ali se sve svodilo na to da Pešić u rvanju bude jači od dvojice, pa i trojice igrača, tako da su za 90 i kusur minuta stvorili dva zicera. Pešiću je u 25. minutu odlični golman Puletić odbranio šut, dok je Milić u 57. promašio ceo gol sa 10 metara.

Šapčani su napadali kad god su mogli, Obrovac je sa 45 metara poslao loptu u praznu mrežu posle izleta Borjana, ali je Le Talek intervenisao na gol-liniji. Matićev udarac Borjan je odbranio, a u 74. minutu odlični Nenad Gavrić je postigao gol glavom, koji je poništen zbog ofsajda, a koji je izazvao buru i možda bio greška pomoćnog arbitra.

– Problem je u tome što smo ispali. Nisam ovo planirao, mislio sam da idemo do kraja. Na ovom terenu nije moglo da bude lepog fudbala. Ne tražim alibi. Ako je neko kriv, onda sam to ja. Sešćemo, pričaćemo, nemamo baš mnogo vremena, prihvatamo sve kako i jeste. To je fudbal, idemo dalje, ne možemo više ništa tu da promenimo – teško je bilo treneru Zvezde Vladanu Milojeviću.

A kad je loši sudija Santrač (pustio je grubu igru bez sankcionisanja) odsvirao kraj, sve do pete serije golmani su bili nemoćni. Radonjić je u knjigu promašaja zabeležio još jedan Kupa vredan, a kapiten Pejović je ispisao novu istoriju. Isti rivali u nedelju će se boriti za bodove…

Novosti

Be the first to comment on "ČUDO U ŠAPCU: Radonjić tragičar, Mačva u polufinalu posle penala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*