LIGA ŠAMPIONA: Junajted mora da pobedi, Roma juri zaostatak iz Ukrajine!

Za utorak i sredu zakazane su poslednje utakmice osmine finala Lige šampiona, a prvog dana na programu su revanši u Mančesteru i Rimu.

Mančester junajted dočekaće Sevilju, dok će Roma biti domaćin ukrajinskom Šahtjoru.

Ekipa Žozea Murinja napumpana samopouzdanjem, zbog pobede u derbiju protiv Liverpula 2:1, čeka opasnu Sevilju koja je u prvom meču u Andaluziji pre dve nedelje nadigrala Junajted, ali je završeno bez golova.

Upravo se tada povredio najskuplje plaćeni fudbaler Junajteda ikad Pol Pogba (105 miliona evra) i skoro sigurno propušta i ovaj meč.

Zato će ulogu vođe u veznom redu preuzeti srpski reprezentativac Nemanja Matić koji ističe da je revanš sa Seviljom verovatno najvažnija utakmica sezone.

„Ostvarili smo važnu pobedu protiv Liverpula, samopouzdanje je na visokom nivou i samo moramo da nastavimo u tom ritmu. Sledeći meč je možda najbitniji u sezoni, moramo da pobedimo Sevilju“, rekao je Matić u najavi utakmice.

Za razliku od Junajteda, Sevilja je proteklog vikenda izgubila u domaćoj Primeri, Valensija je slavila 2:0, ali takav rezultat ne zabrinjava trenera Vićenca Montelu.

„Već smo arhivirali poraz i okrenuli se Mančester Junajtedu. Duel na Old Trafordu može da bude istorijski za nas, ako uđemo u četvrtfinale“, rekao je Montela, čija je Sevilja igrala četvrtfinale Lige šampiona samo jednom i to davne 1958. godine.

Adut „crvenih đavola“ je i činjenica da je Murinjo pobedio u sedam od osam utakmica protiv Sevilje dok je bio u Real Madridu, sa Junajtedom se već „okliznuo“ na prvom stepeniku. Da li će i na drugom?

Drugi meč donosi, takođe, veliku neizvesnost na Olimpiku gde Šahtjor brani 2:1 iz Ukrajine.

Romi bi bio dovoljan gol, ali bez primljenog, da se nađe među osam najboljih u Evropi posle osam godina.

Uz činjenicu da se sastaje sa kvalitetnim „brazilskim“ Sahtjorom, rimski klub igra i protiv tradicije zbog pet poraza u nizu u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Glavno oružje Rome biće prvi strelac Edin Džeko, a jedan od aduta je i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov.

Revanš utakmice na Old Trafordu i Olimpiju igraju se u utorak sa početkom u 20.45.

Tanjug

Be the first to comment on "LIGA ŠAMPIONA: Junajted mora da pobedi, Roma juri zaostatak iz Ukrajine!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*