ŠOK NA NOVAKOVOM POVRATKU: Đoković eliminisan od 109. tenisera sveta!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo Indijan Velsa, pošto je od njega u tri seta bio bolji Taro Danijel – 7:6(3), 4:6, 6:1.

Srpski teniser odigrao je prvi meč posle Australijan opena, gde je u osmini finala poražen od Južnokorejca Hjeona Čunga, i vidno je bilo da još ne štima sve.

Đoković je tokom većeg dela meča imao probleme u igri i samo je na početku duela izgledao sveže, dok se u preostalim trenucima mučio.

Japanac je ostvario najveću pobedu u karijeri i u trećem kolu igraće protiv boljeg iz duela Majer/Bemelmans.

Početak nije nagoveštavao da će Novak doživeti šokantan poraz. Srpski teniser je lako napravio brejk na samom startu, a kasnije stigao i do prednosti od 5:2. Ipak, tada su započeli problemi. Đoković je pri rezultatu 5:3 imao set loptu, koju nije iskoristio. U narednim gemovima Novak je pravio ogroman broj grešaka, što je sjajni Danijel iskoristio da uvede set u taj-brejk.

Nole je u 13. gemu osvojio uvodni poen, ali je Japanac onda napravio seriju od 4:0 i stekao ispostaviće se nedostižnu prednost. Danijel je pri rezultatu 6:3 iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Novak je nastavio da pravi veliki broj grešaka, ali je uspeo da osvaja gemove na svoj servis. Prvi put je pripretio rivalu u trećem gemu, ali je propustio brejk loptu. Usledio je mirniji period igre sve do sedmog gema, kada Đoković konačno pravi brejk i stiže do prednosti od 4:3. Teniseru su zatim razmenili gemove, a Novak je pri rezultatu 5:4 servirao za izjednačenje u setovima. Ipak, ni u ovom gemu nije moglo bez muke. Danijel nije hteo olako da se preda, poveo je sa 15:40 i imao dve vezane brejk šanse. Srbin je dobrim servirima uspeo da se izvuče, i kasnije iskoristi tek treću set loptu za 1:1.

Činilo se da su ovo bili prelomni trenuci i da će Novak u odlučujućem setu lako stići do pobede. Nažalost, dogodilo je potpuno suprotno. Đoković je još više povećao broj neiznuđenih grešaka, a Japanca je bilo svuda na terenu. Videlo se da srpski teniser još uvek nije spreman za najviše domete, što je njegov rival surovo kažnjavao. Danijel je bez problema osvajao gemove i pravio brejkove, pa je na kraju zasluženo stigao do 6:1 i plasmana u treće kolo Mastersa u Indijan Velsu.

Novaka čeka dug put do stare forme, a čini se da je najveći problem njegova fizička sprema. Ostaje nam da se nadamo da će do turnira u Majamiju Đoković uspeti da podigne svoj nivo igre i fizičke spreme i da će nas tamo obradovati svojim pobedama.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "ŠOK NA NOVAKOVOM POVRATKU: Đoković eliminisan od 109. tenisera sveta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*