PAO POSLE VELIKE BORBE: Lajović dobro krenuo, pa izgubio od Čunga!

Dušan Lajović nažalost nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Indijan Velsu.

Njega je posle velike borbe i preokreta savladao Hjeon Čung sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:3). Meč je trajao 170 minuta.

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera. Korejac je tako nakon trijumfa nad Novakom Đokovićem, uspeo da upiše pobedu nad još jednim srpskim teniserom.

Presudio je loš servis Lajovića, pošto je Čung uspeo da napravi čak osam brejkova u meču. Duci je osvojio svega 56% poena na svoj prvi servis, dok je njegov rival u tom parametru bio bolji sa 65%.

Meč u Indijan Velsu počeo je bajkovito za Čunga. U prva četiri gema napravio je dva brejka i stekao prednost od 3:1. Usledio je nešto mirniji period igre, koji je prekinut brejkom Lajovića u sedmom gemu. Pri rezultatu 5:5, Duci po treći put oduzima servis rivalu i dobija priliku da servira za vođstvo u setovima. Nažalost, to mu nije pošlo za rukom, pošto je Čung uspeo da napravi brejk.

Pobednik seta odlučivao se u taj-brejku. I u 13. gemu dvojica tenisera su se mučila prilikom svog servisa. U prvih osam poena viđeno je čak šest mini-brejkova. U nastavku taj-brejka obojica su osvajala poene prilikom svog servisa. Neko je, ipak, morao da poklekne, a to je bio Čung. Lajović je poveo sa 10:9, napravio mini-brejk i iskoristio treću set loptu da povede sa 1:0.

Drugi set je počeo kao i prvi, brejkom Čunga. Ipak, Lajović je ponovo veoma brzo stigao do ribrejka i poravnao na 2:2, ali je u narednom gemu još jednom dozvolio rivalu da mu oduzme servis i povede sa 3:2. Do kraja seta Korejac Lajoviću nije dozvolio nijednu brejk šansu, a uspeo je da napravi još jedan brejk kojim je došao i do izjednačenja u setovima, 1:1.

Duci je na startu trećeg seta imao brejk šansu koju nije uspeo da iskoristi. U narednih nekoliko gemova teniseri su lako osvajali svoje servise. Opet je prvi pokleknuo Lajović, Čung je napravio brejk i poveo sa 3:1. Ipak, u narednom gemu Srbin pravi ribrejk i smanjuje na 3:2. Ključan trenutak na meču dogodio se u šestom gemu. Čung ga je odigrao sjajno i drugi put u nizu je oduzeo servis Lajoviću i poveo sa 4:2. Korejac je lako osvojio i svoj servis gem, pa je stekao ogromnu prednost od 5:2. Lajović je servirai za opstanak na turniru. Čung je imao dve meč lopte, ali je srpski teniser uspeo da se spasi i smanji na 5:3.

Velika borba viđena je i u narednom gemu. Lajović nije hteo lako da se preda. Spasao je još dve meč lopte, ali petu nažalost nije uspeo, pa se Čung plasirao u treće kolo.

Čung će u borbi za četvrtu rundu igrati protiv Tomaša Berdiha.

Posle eliminacije Lajovića u glavnom žrebu od srpskih tenisera ostali su Filip Krajinović i Novak Đoković.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "PAO POSLE VELIKE BORBE: Lajović dobro krenuo, pa izgubio od Čunga!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*