ČANAK: Okrećemo se Superligi koju ćemo pokušati da osvojimo

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da je Cedevita večeras zasluženo pobedila i da se njegova ekipa, pošto je završila takmičenje u ABA ligi, okreće domaćem prvenstvu koje će pokušati da osvoji.

„Došli smo sa ambicijom da pokušamo da iznenadimo Cedevitu. U prvom poluvremenu smo imali veoma dobru situaciju, vodjstvo od 11 razlike, ali onda smo napravili par gluposti, promašili zicere, a bila je i želja za efektnom završnicom. Cedevita je ozbiljna ekipa da bi to dozvolila“, rekao je Čanak, navodi se na sajtu Partizana.

Partizan je večeras izgubio od Cedevite u Zagrebu sa 75:85 i na petom mestu završio takmičenje u ABA ligi, bez plasmana u plej-of.

Čanak je rekao da je njegova ekipa u drugom poluvremenu pravila lošu selekciju faulova i da je imala mnogo izgubljenih lopti.

„Dozvolili smo im mnogo lakih prodora i izlaznih pasova, njihovi igrači su dobri u šutu. Ukić je prepametan i prekvalitetan igrač, prepoznao je i kažnjavao nas u napadu. Zaslužena pobeda Cedevite, mi se okrećemo domaćem prvenstvu i da pokušamo da ostvarimo uspeh“, naveo je Čanak.

U ekipi Partizana nije bilo trojice standardnih igrača kapitena Novice Veličkovića, Najdžela Vilijams-Gosa i Djoke Šalića.

Na pitanje da li bi da je bio u ovom sastavu Partizan igrao polufinale ABA lige,  Čanak je odgovorio da je neumesno i nezahvalno o tome govoriti.

„Sada smo igrali bez Gosa, Veličkovića… Osveženja u ekipi su bila dobar pogodak, ali to što ne igramo u plej-ofu je naša krivica. Izgubljena utakmica od Mornara u Beogradu, pa poraz u Ljubljani. Sada je deplasirano pričati o tome šta bi bilo kad bi bilo. Imali smo otvorenu situaciju, nismo uspeli, idemo da probamo da osvojimo domaće prvenstvo“, rekao je Čanak.

Kirilni centar Partizana Marko Pecarski rekao je da je njegova ekipa igrala neozbiljno u napadu.

„Prvi deo utakmice smo odigrali dobro, držali smo se. Ali u drugom poluvremenu smo dozvolili da nas pretrče i neke prodore. Igra u napadu je bila neozbiljna. Ova pobeda bi nam mnogo značila za samopouzdanje. Sada se okrećemo domaćoj Superligi“, naveo je Pecarski.

Crno-beli će sada imati pauzu, a zatim slede pripreme za takmičenje u domaćoj Superligi.

Beta

Be the first to comment on "ČANAK: Okrećemo se Superligi koju ćemo pokušati da osvojimo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*