PORAZ ZA KRAJ: Cedevita trojkama srušila oslabljeni Partizan!

Ekipa Partizana poražena je od Cedevite u Zagrebu u poslednje, 22. kolo regionalne ABA lige – 85:75 (20:21, 18:18, 25:19, 22:17).

Crno-beli su sezonu na Jadranu završili na petom mestu sa po jedanaest pobeda i poraza, dok Zagrepčani moraju da se nadaju pobedi FMP Železnika protiv Budućnosti u ponedeljak u gostima, kako bi ostali na drugoj poziciji i stekli prednost domaćeg terena u polufinalnom duelu, upravo sa Podgoričanima.

Ipak, mora se istaći da je Partizan bio značajno oslabljen pošto je nastupio bez kapitena i najboljeg igrača Novice Veličkovića i plejmejkera Najdžela Vilijams-Gosa, kao i Đoka Šalića.

Od ranije je poznato da drugi polufinalni par čine trostruki uzastopni šampion Crvena zvezda i četvrtoplasirani Mornar iz Bara.

Oba tima ušla su nešto lošije u duel, pa smo u nekoliko uvodnih minuta gladli smušenu igru na obe strane, sa velikim brojem promašeniih šuteva i izgubljenih lopti.

Cedevita je bila ta koja se prva konsolidovala i serijom stigla do nešto osetnije prednosti, ali su Beograđani odgovorili već do kraja prvog kvartala i stigli do preokreta, najavivši da ćemo gledati bolju igru na mahove na obe strane.

Ekipa Nenada Čanka daleko bolje je ušla u drugih deset minuta igre i predvođena raspoloženim Kvameom Vonom, koga su pratili Bonžda Si, odnosno Aleksandar Aranitović, uspela ekspresno da stigne do dvocifrenog vođstva. Sada domaćin odgovara svojom serijom za još brži povratak, a potom i preokret pred odlučujući period susreta.

Poput crno-belih, ni Cedevita nije mogla da sačuva prednost, ali ni da pronađe rešenje za Vona, dok se u međuvremenu probudio i Đorđe Gagić. Marko Pecarski najavio je dramu trojkom za 71:71, da bi naš predstavnik onda neobjašnjivo stao.

Međutim, domaćin je nastavio fenomenalno da šutira za tri poena (14/32), što se na kraju i ispostavilo ključnim za trijumf.

Pobednika je predvodio Danijel Markota sa 15 poena (3/3 za dva, 3/5 za tri), Roko Lenić Ukić (3/5 za tri) imao je poen manje, ali i osam asistencija, dok je Džanan Musa pored 14 poena zabeležio i dve ukradene lopte. Demetris Nikols dodao je 13 poena, Stipanović 10 i pet proigravanja.

Partizanu nije pomogao ni novi rekord Vona sa 20 poena (6/8 za dva, 1/4 za tri), uz četiri asistencije, ali i isto toliko izgubljenih lopti, dok ga je najbolje pratio Gagić sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak imao je još Aranitović sa deset poena i šest asistencija, Mihailo Andrić zabeležio je osam, a Pecarski sedam.

Ekipu iz Humske sada čeka pauza od gotovo mesec i po dana, pošto Košarkaška liga Srbije počinje tek kada se okonča finalna serija regionalnog takmičenja, čiji je početak zakazan za deveti april.

B92

Be the first to comment on "PORAZ ZA KRAJ: Cedevita trojkama srušila oslabljeni Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*