ČUDESNA NOĆ U LŠ: Juventus šokirao Vembli i izbacio nesrećni Totenhem, Bazel slavio na Etihadu!

Fudbaleri Juventusa i Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona gde su se pridružili Real Madridu i Liverpulu.

Juventus je u derbiju dana savladao Totenhem 2:1, posle velikog preokreta na Vembliju, gde je „Stara dama“ bila podređena više od 60 minuta.

S druge strane, kombinovati tim „Građana“ poražen je posle 13 uzastopnih pobeda na Etihadu, slavio je Bazel 2:1, takođe posle preokreta, ali 4:0 iz prvog meča je bilo dovoljno timu Pepa Gvardiole za plasman.

Totenhem je 60 minuta dominirao protiv Juventusa, u potpunosti nadigrao „Staru damu“, čiji igrači nisu imali rešenje za brzonoge ofanzivce „Pevaca“.

Spursi su posebno impresivni bili u prvom poluvremenu, ali je pitanje kojim tokom bi išao meč da Juventus nije oštećen za čist penal u 17. minutu, kada je Fertongen oborio Kostu u kaznenom prostoru.

Međutim, predvođeni raspoloženim Sonom domaćini su konstantno pretili golu Bufona, Južnokorejac je propustio tri sjajne prilike, da bi u 39. minutu konačno uspeo da savlada legendarnog Italijana.

Izgledalo je da će Totenhem da eliminiše vicešampiona Evrope, ali sve se menja u poslednjih pola sata. Masimilijano Alegri preuzima kontrolu uvođenjem dvojice ofanzivnih bekova koji preokreću situaciju.

U roku od samo tri minuta Juventus postiže dva gola i rešava meč. Junaci „Stare dame“ bili su Argentinci, Gonsalo Iguain je izjednačio rezultat nakon centaršuta Lihtštajnera i reakcije Kedire glavom, da bi Paulo Dibala na asistenciju zemljaka lako matirao Iga Lorisa.

Totenhem je krenuo na sve ili ništa u finišu, ali nije imao sreće. Sedam minuta pre kraja Son odlično šutira sa oko 16 metara, ali za malo pored gola.

Još bolju šansu imao je Kejn u 90. minutu, posle centaršuta Sona nadvisio je dvojicu čuvara, ali je pogodio samo stativu i Juventus je prošao dalje.

Drugi meč dana je bio formalnost, jer je Siti slavio 4:0 u Bazelu u prvom susretu. Izgledalo je da će „Građani“ slaviti opet, ali je ipak prekinuta jedna njihova velika serija.

Rani gol Gabrijela Žezusa već u osmom minutu, njegov prvi još od novembra, a na asistenciju fenomenalnog Bernarda Silve, nije obeshrabrio goste iz Švajcarske.

Sportski su se do kraja borili za častan oproštaj i na kraju su ga izborili. Desetak minuta nakon vođstva Sitija, Bazel uspeva da poravna rezultat.

Mohamed Eljunusi je dočekao loptu na levoj stativi, nakon što je ona prošla kroz ceo kazneni, te uz pomoć odbitka uspeo da savlada Brava.

U završnici poluvremena oba tima su imala po gol šansu, ali Gindoan i opet Eljunusi nisu bili najprisebniji u realizaciji.

Meč je rešen 20 minuta pre kraja. Elujunusi je odigrao odličan pas u kazneni prostor, tamo je loptu dočekao Lang i udarcem uz desnu stativu preokrenuo na 2:1.

Desetak minuta pre kraja Brahim Dijas je imao priliku da izjednači, ali je traljavo šutirao, pa je Siti poražen posle 13 uzastopnih pobeda kod kuće u svim takmičenjima.

B92

Be the first to comment on "ČUDESNA NOĆ U LŠ: Juventus šokirao Vembli i izbacio nesrećni Totenhem, Bazel slavio na Etihadu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*