POBEDA ZA IZLAZAK IZ KRIZE: Zvezda savladala Unikahu u neizvesnoj završnici!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Unikahu 80:76 u meču bitnom za samopouzdanje ekipe uoči završnice sezone.

Crveno-beli su odigrali jedan od boljih mečeva u poslednjih mesec dana, a duel su prelomili tokom trećeg perioda pre svega odličnoj odbrani.

Zvezda se desetom pobedom u sezoni izjednačila sa timom iz Malage na deobi desete pozicije, ali dva tima imaju minimalne šanse da se plasiraju u plej-of.

Tim Dušana Alimpijevića je odigrao izuzetno zrelo ovog petka, posebno u završnici gde nije dozvolio rivalu da preuzme kontrolu čak ni u trenucima kada je bio na samo koš zaostatka.

Crveno-beli su diktirali ritam meča u prvom poluvremena zahvaljujući pre svega šutu za tri poena, ali su bili inferiorni u skoku, te često pravili faulove, pa je Unikaha bila u egalu sve vreme (40:37).

Usledila je ključna treća četvrtina, ekspresnom serijom koševa Ročestija, Davidovca i Bjelice brzo Zvezda brzo stiže do dvocifrene razlike (49:39), koju uz povremene oscilacije uspeva da odbrani odličnom odbranom, ali i zahvaljujući raspoloženju Bjelice (osam poena u periodu) za 62:52.

Nervoza na startu poslednjeg kvartala je zamalo koštala Zvezdu pobede, Alimpijevićevi momci su bili više od tri minuta bez poena, prečesto su pravili faulove, gosti su se ispromašivali sa penala ali su uspeli da se primaknu na samo tri poena zaostatka (63:60), na pet minuta do kraja.

Usledilo je nekoliko minuta praktično bez rešenja dve odbrane, sedam uzastopnih koševa dva tima, Zvezda potom podiže na +6, ali Unikaha smanjuje na samo koš zaostatka pred poslednjih 26 sekundi.

Međutim, u penal završnici crveno-beli nisu podbacili, Ročesti i Davidovac koriste penale i rešavaju meč (80:76).

Crveno-bele je predvodio Ročesti sa 21 poenom uz četiri asistencija, a pratili su ga Bjelica sa 13, Feldin sa 11 i kapiten Lazić sa deset.

Najefikasniji u timu Unikahe na kraju je bio Adam Vačinski sa 13 poena, dok su po 12 dodali Džef Bruks i Dragan Milosavljević koji je imao i pet skokova.

Srpski igrač je bio najbolji pojedinac tima kada je bio na parketu, ali je dobio suviše malih 19 minuta. Bilo je osetno koliko Andalužanima nedostaje Nemanja Nedović.

B92

Be the first to comment on "POBEDA ZA IZLAZAK IZ KRIZE: Zvezda savladala Unikahu u neizvesnoj završnici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*