LEGENDARNI TENISER: Rodžer je najbolji u istoriji, ali Rafa i Novak mogu da ga prestignu!

Stefan Edberg, nekadašnji prvi igrač sveta, kaže da je Rodžer Federer verovatno najbolji svih vremena, ali da Rafael Nadal i Novak Đoković mogu da ga sustignu.

„Bilo je zaista mnogo sjajnih igrača, ali ako pogledate njegove brojke – najduže na prvom mestu, najviše Grend Slemova, verovatno se može reći da je najbolji svih vremena“, rekao je Edberg.

Legendarni Švajcarac osvojio je na ovogodišnjem Australijan Openu jubilarnu, dvadesetu titulu sa četiri najveća i najvažnija turnira, da bi se potom na turniru u Roterdamu vratio na čelo ATP listi, iskoristivši odsustvo povređenog Rafaela Nadala.

„Opet, ako postoji neki pojedinac koji bi mogao da učini isto – onda je to Rafael Nadal. I dalje je dovoljno mlad za tako nešto, samo da ostane zdrav. A tu je i Novak Đoković, koji je takođe osvojio veliki broj Slemova. Po meni, to su dva igrača koja imaju šansu da takođe stignu do dvadeset Grend slemova“, smatra dvostruki šampion Ozi Opena, Vimbldona i US Opena.

„Ali očekuje i veoma, veoma dugačak put kako bi to postigli, a može se reći da je taj put gotovo i nemoguć. S druge strane, ne računajući njih dvojicu, mislim da će biti potrebno da prođe barem još deset, petnaest godina kako bi iko uopšte imao šansu da ponovi isto“, zaključio je Edberg.

B92

Be the first to comment on "LEGENDARNI TENISER: Rodžer je najbolji u istoriji, ali Rafa i Novak mogu da ga prestignu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*