OGROMNE PROMENE: Pobeda Đokovića i Pikea, Dejvis kup odlazi u istoriju!

Međunarodna teniska federacija (ITF) zvanično je saopštila je da će doći do velikih promena u Dejvis kupu.

ITF je obavestio javnost da je dogovorio dugogodišnju saradnju sa kompanijom Kosmos. Ugovor je vredan čak tri milijarde dolara i potpisan je na 25 godina.

Osnivač i predsednik investicione grupe je fudbaler Barselone Đerar Pike, a kompanija je podržana od strane Hirošija Mikitanija, koji se nalazi na funkciji izbršnog direktora kompanije Rakuten.

Uprava Međunarodne teniske federacije jednoglasno je odlučila da napravi novi veliki turnir reprezentacija, koji će se održavati na kraju svake godine.

Takmičenje će se održavati u novembru i trajaće nešto duže od nedelju dana. Učestvovaće 18 reprezentacija, koje će biti podeljene u nekoliko grupa.

Posle grupe slede eliminacioni dueli od četvrtfinala, pa nadalje. Igraće se po dva singla i jedan dubl na dva dobijena seta.

Učesnici ovog turnira biće selekcije koje se nalaze u Svetskoj grupi, dok će preostale dve reprezentacije biti naknadno izabrane.

„Ovo je velika promena za tenis i ITF. Naša komisija je podržala ambiciozni plan za budućnost Dejvis kupa. Naša vizija je da napravimo veliko finale na kraju sezone koje će biti festival tenisa i zabave. Na njemu će učestvovati najbolji teniseri koji će predstavljati svoje nacije i koji će odlučivati o šampionu Dejvis kupa“, rekao je predsednik Dejvid Hagerti.

Veliki zagovornih promena u formatu Dejvis kupa je i srpski teniser Novak Đoković. Nekada najbolji igrač sveta u nekoliko navrata javno je naglašavao da je potrebno menjati Dejvis kup. Međutim, do sada u tome nije imao veliku podršku.

Pojavom kompanije Kosmos i Đerara Pikea stvorila se mogućnost za tako nešto, Međunarodna teniska federacija je prihvatila plan i sva je prilika da ćemo veoma uskoro umesto Dejvis kupa gledati Svetsko ekipno prvenstvo u tenisu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

 

Be the first to comment on "OGROMNE PROMENE: Pobeda Đokovića i Pikea, Dejvis kup odlazi u istoriju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*