MITING U GLAZGOVU: Ivana Španović treća!

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je danas treće mesto u skoku u dalj na mitingu Glazgovu, poslednjem iz serije Svetskog dvoranskog tura.

Ona je do trećeg mesta došla zahvaljujući skoku od šest metara i 81 centimetrq.

Španovićeva je danas osvojila pet bodova i ovo takmičenje završava kao drugoplasirana sa 21 bodom, samo jedan manje od Nemice Sostune Moguenare, dok se na trećem mestu nalazi njena sunarodnica Malaika Mihambo sa 10 bodova.

Pobednica današnjeg mitinga u Glazgovu je Švedjanka Kadi Sanjia sa 6,92 metara, što je i novi nacionalni rekord Švedske.

U dogovoru sa trenerom Goranom Obradovićem, Španovićeva je skakala samo tri serije. U prvoj je skočila 6,81 metar, u drugoj je prestupila, dok je u trećoj doskočila na 6,67 metara.
„Kao što smo i najavili, Španovićeva je skakala samo tri serije, tako da smo se držali plana i zadovoljan sam njenim nastupom. Nismo hteli da sdodatnim skokovima jurimo bolji rezultat i nagradu i na taj način da bilo šta da rizikujemo jer ono najvažnije nas očekuje za tačno nedelju dana“, rekao je Obradović.

Ovo je bilo poslednje takmičenje pred nastup na Svetskom prvenstvu u dvorani koje se održava u Birmingemu od 1. do 4. marta.

Beta

Be the first to comment on "MITING U GLAZGOVU: Ivana Španović treća!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*