ORLOVI IZBEGLI BLAMAŽU: Avramović neverovatnom trojkom doneo pobedu Srbiji nad Austrijom!

Košarkaši Srbije jedva su pobedili Austriju 82:81 u Beču, u četvrtom kolu Grupe G prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Junak „Orlova“ bio je mladi plejmejker Varezea Aleksa Avramović koji je 22 sekunde pre kraja pogodio trojku u već prežaljenom napadu, nakon čega Rašid Mahalbašić ne uspeva da donese domaćinu senzacionalnu pobedu u poslednjim trenucima susreta.

Mučili su se igrači Aleksandra Đorđevića u Beču, igrali sa dosta oscilacija, preokrenuli -12 s početka trećeg kvartala i stigli -6 u poslednja dva i po minuta za treću pobedu kojom su obezbedili drugi krug kvalifikacija.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Stefan Jelovac sa 21 poenom, 16 je dodao Miroslav Raduljica, od čega je 11 ubacio u prvom kvartalu, ali je posle ušao u probleme sa ličnim greškama.

Stefan Birčević je dodao 15, sa dve trojke i odličnom odbranom je bio ključni faktor serije 11:0 za preokret u trećem periodu, a potom je pogodio trojku i na 75:81 što se ispostavilo za ključno u konačnom preokretu.

Dvocifren učinak imao je i junak Avramović, koji je bio i najbolji asistent Srbije sa pet proigravanja. Austriju je predvodio snažni centar Mahalbašić sa 22 poena, devet skokova i tri asistencije, ali je i šest puta izgubio loptu.

Dvocifren učinak imali su još Murati i Radoš sa po deset, a dosta problema „Orlovima“ su sa po devet napravili Duvije i kapiten Šrajner koji je imao i sedam proigravanja.

U drugom meču grupe Nemci su u nedelju pobedili u Gruziji 87:77 i četvrtom pobedom takođe obezbedili drugu fazu takmičenja. SP 2019. održaće se u Kini.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

B92

Be the first to comment on "ORLOVI IZBEGLI BLAMAŽU: Avramović neverovatnom trojkom doneo pobedu Srbiji nad Austrijom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*