KRAJ CRVENO-BELE EVROPSKE BAJKE: Veliki promašaji Zvezde, Džagoev odveo CSKA u osminu finala!

crvena-zvezda-donald-micel-red-star-fk-fc-belgrade-beograd
Foto: FK Crvena Zvezda

Crvena zvezda eliminisana je u šesnaestini finala Lige Evrope od CSKA pošto su u revanšu poraženi minimalnim rezutlatom u Moskvi – 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na meču postigao je Alan Dzagoev u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, ali se mora istaći i velika greška glavnog arbitra Žorža Souze, koji nije primetio igranje rukom Marija Fernandesa u začetku akcije.

Takođe, ekipa Vladana Milojevića i te kako će imati da za čime da žali, a pre svih Aleksandar Pešić i El Fardu Ben.

Najpre je Pešić u 81. minutu propustio daleko najbolju priliku na meču, na obe strane terena, kada je sjajno izbegao ofsajd zamku, ali nije uspeo da zahvati loptu na ivici peterca, posle idealnog centaršuta rezerviste Slavoljuba Srnića.

Međutim, na ulasku u poslednji minut ogromnu priliku propušta i novajlija sa Komorskih ostrva. Izborio se za prostor i dobio loptu u levom delu kaznenog, ali je šutnuo više cevanicom, nego stopalom, pa je ona još jednom otišla pored stative ‘skamenjenog’ Igora Akinfejeva.

Sam početak susreta doneo nam je opreznu i izjednačenju igru na obe strane, a delovalo je da posle prvog dela igre ipak neće biti pogodaka. Milan Borjan je zaustavio oba opasna pokušaja domaćina, dok je nedostatak razumevanja, ali i malo sreće sprečilo naš tim da on bude taj koji će prvi zatresti mrežu.

To se posebno odnosi na 41. minut, kada je Ben sa krila, u kontri tri na jedan, poslao loptu ka zatčalom i usamljenom Radonjiću na desetak metara od gola, ali Pešić nije razumeo njegovu nameru, zakačio je loptu i tako praktilčno otklonio opasnost pred golom ‘Armejaca’.

CSKA je na startu drugog poluvremena odlučio da napadne i eventualnim drugim golom i definitivno reši pitanje pobednika, ali je još jednom istakao Borjan, fantastičnim refleksnom reakcijom posle pokušaja glavom strelca prvog gola sa ivice peterca.

Pored dve opisane šanse, imali su crveno-beli još nekoliko solidnih pokušaja iz opasnih situacija, ali isto tako ne treba previše da tuguju jer su bili ravnopravan rival skupocenom ruskom timu u 180 minuta u fudbala, u sezoni koji su počeli nikada ranije u klupskoj istoriji – obezbedivši 16 internacionalnih mečeva i proleće u Evropi posle tačno dve i po decenije.

B92

Be the first to comment on "KRAJ CRVENO-BELE EVROPSKE BAJKE: Veliki promašaji Zvezde, Džagoev odveo CSKA u osminu finala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*