NADAL: Odustajem od borbe za prvu poziciju na ATP listi!

Jedan od najvećih boraca u svetu tenisa i jedan od najboljih tenisera u istoriji Rafael Nadal rekao je da se više neće boriti za prvo mesto na svetu.

Rodžer Federer je sa punih 36 godina još jednom uspeo da dođe do vrha pobedama u Roterdamu, a Nadal kaže da će se u nastavku sezone jednostavno truditi da bude – srećan.

Što se Federera tiče, Nadal kaže da Federer pokazuje svoju klasu bilo da je na prvom mestu ili ne.

„Nije on morao da se vrati na prvo mesto da bi pokazao ko je u tenisu. To što je uradio je veoma teško i ja mogu samo da mu čestitam. Renking ne laže, bio je bolji od mene u poslednjih 12 meseci. Bio sam na jednom od dva prva mesta godinama. Biti broj 1, 3 ili 5, sada nema velike razlike“, kaže Rafa Nadal, prenosi „Svet tenisa“.

Španac se sada sprema za svoj naredni turnir u Akapulku gde brani prošlogodišnje finale u kom ga je porazio Sem Kveri. Iako želi da se takmiči, prioritet mu više nije mesto broj jedan. Na njemu je proveo ukupno 167 nedelja.

„Ono što me čini srećnim je to što se osećam motivisano i takmičarski sa željom da osvajam turnire. Neću se boriti za prvo mesto. Boriću se da odigram sezonu najbolje što mogu a ako će to kasnije značiti šansu da se vratim onda u redu. Borim se da budem srećan na svakom turniru koji igram, to mi je cilj. Videćemo gde sam na kraju sezone“, rekao je Nadal.

B92

Be the first to comment on "NADAL: Odustajem od borbe za prvu poziciju na ATP listi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*