ĐUKIĆ: U Lučanima moramo da branimo evropski Partizan!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč u Lučanima protiv Mladosti.

Istovremeno, šef struke crno-belih ističe da njegovi žele da odigraju dobru utakmicu i naprave dobru uvertiru pred revanš protiv Viktorije Plzenj u Ligi Evropa.

U nedelju počinjemo drugi deo naše lige. Očekuje nas teška utakmica u Lučanima, ali moramo da branimo evropski Partizan tamo. Sigurno da će Mladost izaći motivisani, ali bićemo i mi. Hoćemo da nastavimo tamo gde smo stali, da pokušamo da se približimo Zvezdi„, rekao je Đukić.

Fudbaleri Partizana u nedelju gostuju u Lučanima ekipi Mladosti u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Šampion države drugi deo sezone u domaćem šampionatu dočekuje na drugom mestu sa 48 bodova, odnosno ima devet manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Mladost je na devetom mestu sa 30 bodova.

Mladost neće sigurno neće juriti neki posed, prepustiće svesno to nama i pokušaće na brze kontranapade da nas ugroze. Zato treba izbegavati gubljenje lopte i ne dozvoliti protivniku da živi od naše greške„, rekao je Đukić.

On je istakao da će crno-beli u Lučane putovati sa najboljim timom, kao i da je Bojan Ostojić bolje, ali da neće biti u timu za meč protiv Mladosti.

Pokušaćemo da ga pripremimo za Plzenj. Imamo Zdjelara i Ožega van stroja, Mitra koji je povređen… Pantić je u redu. To bi bio zdravstveni bilten„.

Na pitanje kada očekuje da će Saša Zdjelar i Ognjen Ožegović biti spremni, Đukić je naveo da se nada da će biti spremni za utakmicu protiv Viktorije.

Svi očekujemo da budu spremni za Plzenj, da li će to biti videćemo. Možda će biti spremni ali sa mnogo manje takmičarskih treninga, tako da ćemo videti da li mogu da budu u ekipi, da li je veliki rizik da udju u tako tešku utakmicu. Sačekaćemo, ima još četiri-pet dana do Plzenja„, rekao je on.

Partizan je u četvrtak odigrao 1:1 sa Česima u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, ali nekadašnji državni reprezentativac ne vidi umor kao problem.

Tek smo počeli, bilo bi ružno da sutra izjavimo da smo bili umorni posle samo jedne utakmice. Kad se malo akumulira više utakmica onda možemo da koristimo taj izgvor, sutra bi bilo ružno. Nema izgovora„.

Moramo da igramo pobednički. Fudbaleri moraju da imaju taj mentalitet. Mi ne spekulišimo ni protiv koga, želimo da mi vodimo meč, da se mi pitamo. Tako će biti sutra u Ličanima. Nadam se dobroj partiji i da to bude dobra uvertira pred Plzenj„, dodao je trener Partizana.

Utakmica se igra od 14.00.

BETA

Be the first to comment on "ĐUKIĆ: U Lučanima moramo da branimo evropski Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*