BOGDAN UNIŠTIO AMERIKANCE: Neverovatni Bogdanović sipao trojke sa svih strana i osvojio MVP priznanje na Ol-star meču „Zvezda u usponu“ (VIDEO)

Košarkaši tima Sveta savladali su ekipu sastavljenu od igrača iz Sjedinjenih Američkih Država u Ol-star meču „Zvezda u usponu“ ubedljivim rezultatom 155:124, a za najboljeg igrača meča proglašen je srpski bek Bogdan Bogdanović.

Bogdan je utakmicu u Los Andđelesu započeu sa klupe, i pored toga je uspeo da zabeleži sjajan učinak i osvoji MVP priznanje. Bivši košarkaš Fenera i Partizana je postigao 26 poena (9/16 iz igre, 7/13 za tri), a uz to je i upisao četiri skoka, šest asistencija i jednu ukradenu loptu.

Bogdanović je duel obeležio sjajnom šuterskom partijom. Pogađao je trojke iz svoh mogućih i nemogućih pozicija, a u jednuom trenutku je šutirao 6/8 za tri poena.

Srpski košaraš je osvajanjem MVP priznanja stao rame uz rame sa mnogim velikim igračima NBA lige poput Alena Ajversona, Karmela Entonija, Kevina Durenta, Kajrija Irvinga…

Njegov saigrač iz Sakramento Kingsa Badi Hild je u poslednjih desetak minuta pokušao da mu preotme MVP nagradu. Celu četvrtinu je igrao sam, šutirao do neiznemoglosti, ali je na kraju veliko priznanje zasluženo pripalo Bogdanu Bogdanoviću. Hild je na kraju meč završio sa 29 poena (12/22 iz igre, 5/14 za tri), tri skoka i asistencije i dve ukradene lopte.

Pored njih dvojice u danas dominantnom timu Sveta istakli su se još i Marej sa 21. poenom, Šarić sa 18, Markanen sa 15, dok je Domantas Sabonis meč završio sa dabl-dablom, imao je 13 poena i 11 skokova.

U poraženom timu SAD ubedljivo najbolji je bio bek Bostona Džejlen Braun. On je bio najefikasniji akter ove utakmice, pošto je postigao 35 poena, a tome je dodao i 10 skokova. Pratili su ga Kuzma sa 20 poena i Džejson Tejtum sa 15.

Ovo je bila treća pobeda ostatka sveta u odnosu na rivale iz SAD u prethodne četiri godine, koliko se meč „Zvezda u usponu“ organizuje u okviru Ol-star vikenda.

Kao što je bilo i očekivano u Stejpls centru je viđena utakmica bez pravih odbrana, sa pregršt neverovatnih zakucavanja i efektnihh poteza. Tim Sveta je od samog početka bio u prednosti do koje je prvenstveno došao velikim brojem pogođenih trojki, ali i nešto ozbiljnijoj igri u defanzivi.

Njihov trijumf je u jednom trenutku pretio da postane i jedan od najubedljivijih na Ol-star mečevima, ali su u poslednjih deset minuta igrači iz SAD zaigrali ozbiljnije i uspeli koliko-toliko da ublaže poraz.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "BOGDAN UNIŠTIO AMERIKANCE: Neverovatni Bogdanović sipao trojke sa svih strana i osvojio MVP priznanje na Ol-star meču „Zvezda u usponu“ (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*