VEČITI DERBI U FINALU KUPA: Partizan trojkama srušio Megu!

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća posle pobede nad Mega Bemaksom 89:79 u niškoj dvorani Čair.

Partizan će u finalu igrati protiv „večitog rivala“ Crvene zvezde koja je ranije u toku dana pobedila FMP 98:82.

Crno-beli su slavili zahvaljujući izvanrednom šutu za tri poena (13/21) i skoku u napadu (18).

Nejefikasniji u Partizanu je bio Vanja Marinković sa 18 poena, dabl-dabl je ostvario Đorđe Gagić sa 14 poena i 13 skokova, Si je ubacio 13, a Novica Veličković je imao 12.

Vlatko Čančar je imao 20 poena u dresu Mege, Nikola Rebić je dodao 17, a Marjanović 11 poena.

Šest poena za oko pet minuta i samo jedan pogodak iz igre nisu baš idealan početak bilo koje košarkaške utakmice, a upravo je tako počeo meč u Čairu.

Izgubljene lopte, loš izbor šuteva i promašaji su „prštali“ na sve strane pa ne iznenađuje što nijedna od ekipa nije uspevala da napravi osetniju prednost.

Partizan je u prvoj četvrtini imao četiri poena prednosti posle solidne mini-role Kvamija Vona i kontre u kojoj je položio za 18:14.

Mega je u drugu deonicu ušla sa četiri poena zaostatka (20:16). Mega je imala mnogo izgubljenih lopti, Partizan je promašivao i promašaje nadoknađivao skokovima u napadu, ali pomaka nije bilo sve dok Vanja Marinković nije pogodio trojku za 30:23.

Novica Veličković je u tim trenucima do 15. minuta već imao sedam asistencija. Najzanimljiviji deo prvog poluvremena usledio je u poslednjih pet minuta kada Partizan uspeva da se odlepi na +12 (42:30), ali onda Mega gotovo ni iz čega uspeva da se vrati.

Nekoliko uzastopnih napada u kojima je Mega kupila svoje promašaje skupo su se osvetili Partizanu jer su igrači u ružičastim dresovima brzo stigli do serije od 11:0 i do poluvremena smanjili na 42:41.

Ni u nastavku meča nije manjkalo uzbuđenja. Treća četvrtina je otvorena serijom trojki na obe strane, Partizan je uspevao da se odlepi, ali se Mega vraćala sve do poslednjeg minuta kada je loptu u ruke uzeo Novica Veličković.

Pogodio je trojku, a onda i fintirao Nikolu Miškovića za pogodak uz faul i 68:60 za Partizan na ulasku u poslednju četvrtinu.

Crno-beli tada uspostavljaju potpunu kontrolu koju su zahvaljujući raspoloženom Marinkoviću i skokovima u napadu Gagića održavali sve vreme.

Imao je Partizan i +12 na 82:70, a njegovim igračima nije smetalo ni to što su poslednjih pet minuta igrali bez kapitena Novice Veličkovića koji je isključen zbog nesportske i tehničke greške u 35. minutu.

Partizan će u nedelju igrati reprizu finala Kupa iz prošle godine kada je Crvena zvezda bila bolja.

B92

 

Be the first to comment on "VEČITI DERBI U FINALU KUPA: Partizan trojkama srušio Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*