ČUDESNA NIKOLINA NOĆ: Neverovatni Jokić upisao tripl-dabl, vodio Denver do pobede i ušao u istoriju NBA lige!

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Milvoki sa 134:123, a do pobede ih je predvodio srpski košarkaš Nikola Jokić „tripl dabl“ učinkom od 30 poena, 15 skokova i 17 asistencija.

Jokić je igrao 33 minuta, a „tripl dabl“ učinak ostvario je 1:54 minuta pre kraja prvog poluvremena. Prema podacima I-Es-Pi-Ena (ESPN), to je najbrži postignuti „tripl dabl“ učinak u istoriji NBA lige

Srpski košarkaš je prvi „tripl dabl“ učinak u karijeri ostvario upravo u utakmici protiv Milvokija. On sada ima 11 „tripl dabl“ učinaka u pet sezona u ligi, a to je bio četvrti od 27. januara ove godine.

Denver je igrao dobro, ubacio je 24 „trojke“, jednu manje od rekorda lige, iz 40 pokušaja.

U pobedi Nagetsa učestvovali su i Geri Heris sa 28 i Džamal Marej sa 26 poena.

Bakse je predvodio Janis Adetokunbo „tripl dablom“ od 36 poena, 11 skokoa i 13 asistencija. To je njegov deveti „tripl dabl“ u karijeri, po čemu je postao rekorder Baksa, pretekavši Karima Abdula Džabara.

Jokić i Adetokunbo su treći par protivničkih igrača u istoriji lige koji su u istoj utakmici ostvarili „tripl dabl“ učinak sa 30 i više postignutih poena. Pre njih to je pošlo za rukom Oskaru Robertsonu i Ričiju Gerinu 1961. i Džoniju Keru i Dejvu Debušeu četiri godine kasnije.

Košarkaši Minesote pobedili su Los Andjeles Lejkerse sa 119:111, nakon što su nadoknadili 12 poena zaostatka iz treće četvrtine. Taj Gibson bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena i sedam skokova, Džimi Batler postigao je 24 poena, a Džef Tig 20 poena.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je devet minuta, a utakmicu je završio bez poena, sa dva skoka i tri asistencije.

U ekipi iz Los Andjelesa najefikasniji je bio Džulijus Rendl sa 23 poena i devet skokova, Ivica Zubac postigao je 19 poena uz 11 skokova, a Kentavijus Koldvel Poup 17 poena uz 11 skokova.

BETA

Be the first to comment on "ČUDESNA NIKOLINA NOĆ: Neverovatni Jokić upisao tripl-dabl, vodio Denver do pobede i ušao u istoriju NBA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*